Полиция проверява за нерегламентиран превоз на туристи към Рилските езера

Осигурено е полицейско присъствие при бариерата и при 4-километровия път, по който джипове карат нерегламентирано туристи и багажи към Седемте рилски езера, съобщи шред БНР радио шефът на Областната дирекция на полицията в Кюстендил ст. комисар Елиан Стамболийски.

Проблемът беше поставен в неделя от екоминистъра Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и, който на място установи драстичното нарушение - джипове без никакво разрешително и против всякакви правила за опазване на района на езерата извършват превози срещу 15 лева на човек.

От МОСВ показаха джипките в Рила, които Ревизоро смята да спира

През целия месец август ще има полицейско присъствие в курорта Паничище и по маршрутите, водещи към Седемте рилски езера, каза ст. комисар Елиан Стамболийски.

„Ще сложат някаква друга бариера, която да е по-надеждна и да не позволява преминаването. Имаме срещи и с ДАИ, така че съвместно ще го отработим“, коментира Стамболийски.

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев каза в интервю за медиите, че е провел съм среща с органите на МВР и на ДАИ относно нерегламентирания превоз на пътници. Тази бариера е поставена още през 2013-2014 г. от общината. Контролът обаче трябва да го изпълнява държавните органи, каза Гелев.

Коментари

  1. 2020.08.04 | 08:22
    Хахаххаха,то това се случва поне от 5 години те сега се сетили да проверяват...Дупнишки мутри го държът марширута и никога от никого не са се крили...Евала,че селд 5 години успяхте да ги видите...!
  2. 2020.08.03 | 18:49
    Ами разходките с джипове до орлово око и вълчи камък......
  3. 2020.08.03 | 18:21
    По колко взимаше кмета на джип за да могат да "превозват" хората?
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Tуризъм

още

Анкета

Кое място ще посетите първо след разхлабването на мерките?

Кое място ще посетите първо след разхлабването на мерките?

Избрано от Интернет