Туристическият бранш излиза на протест пред Министерския съвет

  • 28 юли 2020 07:14

  • 2722
  • 19
Туристическият бранш излиза на протест пред Министерския съвет
© Pixabay

Туроператори и туристически агенти ще излязат на протест пред Министерския съвет. Демонтстрацията е инициирана от Съвета на Обединение „Бъдеще за туризма“.

От бранша са категорични, че липсва конкретна политика за туризма и се неглижират проблемите. Исканията са за финансово оздравяване на сектора и изработване на кризисен план за подпомагане. Настоява се и за грантови схеми. 

От бранша извъкват, че много хора в сектора са със спряна дейност заради кризата. 

Министър Николова към представителите на бизнеса: В мое лице имате помощник за преодоляване на кризата

Туризмът е секторът, който е сред най-засегнатите след настъпването на пандемията. Притесненията са, че летният сезон няма да е добър и много хора вече са затворили хотелите си. 

Заради проблемите в бранша бе поискана оставката на министър Николина Ангелкова. Сега с тежката задача се зае вицепремиера по демографската политика Марияна Николова.

Последвайте канала на

Novini.bg
2722 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
Алиса

2020.07.28 | 11:38

19
Ако ще е такава демокрация ,по добре комунизъм,сега сме по бедни.
Котарак

2020.07.28 | 10:06

18
Презастроено (бетонирано) черноморие, кофти обслужване, мръсна вода, висок риск от корона вирус и като капак неадекватни мерки на управниците. Е, какъв черноморски туризъм искаме?

2020.07.28 | 08:58

17
Предложение за кодекса за труда- платените отпуски да се считат за такива само срещу печат от мутренски хотел, а при липса на печат да се води за самоотлъчка и да се смята за неплатен отпуск. Надниците да се удвоява в случаите при които е използван туроператор и са консумирани повече от 5 литра бира и вино на ден(последното да се доказва с касова бележка).
tikwata

2020.07.28 | 07:32

2
тиквата си мислеше, че ще ни страхува и ще ни държи затворени, но не му дойде на акъла, че ще има изгладнели дето ще му развалят рахатлъка и ще искат да му бъркат в чекмеджетатата.

2020.07.28 | 08:58

16
на площада няма бедни и гладни , така че пропагандата си я заври в г.
К. У. Р за БСП

2020.07.28 | 07:55

8
Бъркат на майка ти, старата бесепарска к.урва, която те е изсрала такъв де.бил, в разпрания г.ъЗ турските тираджии, бесепарски ологофрене!
Turist

2020.07.28 | 08:38

15
Претъпкано,гадно,презастроено,мръсно,нахално,скъпо,мутренско.А сега ако искат и по 100 лева да им дадем без ниной да ходи.НАГЛЕЦИ.Рекет на хората и държавата.
ана

2020.07.28 | 08:34

14
Ама нали им намалиха ДДС-то и заявиха, че няма да свалят цените, защото това било помощ за тях заради пандемията!! Сега какво искат още? Е няма как да отида на море, при тези цени и при тази блъсканица от народ и неспазване на ДДД. Онзи ден един се изказа, че при 20% заетост на легловата база щял да излезе на "0"!!!! Нищо не правят да привлекат туристи, чакат на готово! Дайте предложение-де, ама то не е като само да лапаш и крадеш!!Хайде по населени места се организирайте и си направете реклама обща, не чакайте някой да свърши тази работа!!! Готованковци!!! Ама май първо трябва да изчистите плажа и морето, после да поднесете прясна храна на приемливи цени, бира, вино-също!!! да почиствате стаите и да дезинфекцирате всеки ден, персоналът ви да минава поне през седмица на РСР-тест!....какво искате да ви докарат немци и англичани ли? Те да не са по-глупави!!! А българите не им останаха отпуски и пари за море!!!Щели да дават ваучери от 200лв, та това е за 1 ден на едно 4-членно семейство на морето! Не ги искам тези пари! Ще си стоя в къщи и ще си купувам домати, краставици и бира на половин цена, а спането ми ще е безплатно и тихо!!

2020.07.28 | 08:19

13
Когато презастроиха на морето, никои не питаха, като презастоиха Банско, пак никои. Сега не стига че няма къде да се иде на спокойствие на почивка , пък и да ги спонсорирам с данъци. Аман от търтеи и ленивци.

2020.07.28 | 08:12

12
Гледам Созопол, плажовете пълни, улиците вечер трудни за разминаване. А ресторантите - същите няма места и обслужването същото оня капитан дето си ровеше миналата година в носа - пак това си прави. Всичко си е същото, и старата лелка готвачка със знания от соца. Ми да вземат нещо ново да научат, стига само мрънкали. Гръцките плажове нямат и половината хора на нашите в пика на сезона, пък туризма им добре се развива.
уууу

2020.07.28 | 08:06

11
какво искате, бе мошеници. с полиция да ни закарат в кирливите ви хотели............га ги строихте ни ривахти....
К. У. Р за БСП и идиота гадев

2020.07.28 | 08:03

10
КОЙ държи Българското хотелиерство и ресторантьорство по Черномоерието и де факто туристическия бизнес както и този по най-важните планински к.урорти?! ПИТАМ и отговор Не искам, защото и малките деца в БЪЛГАРИЯ знаят, че това е МАФИЯТА на БКП-БСП! Братя Диневи, Арабаджиеви , Митьо-Очите, Маргините и т.н.!!! Червените другари изпокупиха ХОТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ по време на грабежа след 1989! СИКТИР мамицата ви комунделска нагла! Сега , когато метежът им се провали, пращат робите си да демонстрират срещу правителството и да настройват хората, че уж народът бил срещу това УПравление! К.ур За БСП и руските шпиони в БЪЛГАРИЯ!

Добави коментар

Водещи новини