Вижте как почиваме това лято

Почивката в хотел – по нови правила това лято. От Министерството на туризма са разработили подробни указания към местата за настаняване в условията на коронавирус, за да се гарантира безопасността на туристите.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18834

При какви мерки ще работят хотелите през лято 2020 провери Георги Георгиев в рубриката си „На твоя страна” по Нова телевизия.

Както персоналът, така и самите туристи, ще трябва да спазват строги мерки – от рецепцията, през настаняването в стаите до изхранването в ресторанта. За да се гарантира безопасността, е въведено изискване за физическа дистанция от минимум 1,5 м - в лоби пространствата, басейните и ресторантите. А маските са задължителни за персонала.

„В лобито на нашия хотел се допускат по максимум петима души едновременно. Преди настаняване се измерва температурата на всеки гост. След това му се предоставя дезинфекцирана ключ-карта”, обясни в ефира на Нова телевизия Кристиян Рамналиев, управител на хотел.

При установяване на човек със симптоми на коронавирус, той незабавно се настанява в специално обособена стая, далеч от всички общи площи. След това се подават сигнали към РЗИ и Спешна помощ, които трябва да изведат болния от хотела. В специалната стая не се влиза най-малко 24 часа след напускането на госта със симптоми.

В стаите се поставят вентилатори, за да се избегне ползването на климатиците.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18834

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.07.02 | 11:25
  Има вщирус. Не гопознаеат макар че такива има от много години. Как да се лекуват хората несв знае. Плашат целия свят и всяват страх. Защо? Кой има изгода от това? СЗО какво прави? Кой ще спечели?
  1. 2020.07.02 | 12:20
   СЗО и фармацевтичните компании ще печелят.
 2. 2020.07.02 | 10:26
  Без думи .
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Tуризъм

още

Анкета

Кое място ще посетите първо след разхлабването на мерките?

Кое място ще посетите първо след разхлабването на мерките?

Избрано от Интернет