Дубай се отваря за туристи на 7 юли

  • 22 юни 2020 06:16

  • 1636
  • 2
Дубай се отваря за туристи на 7 юли
© Getty Images/Guliver (архив)

Туристите ще могат да посещават Дубай от 7 юли, съобщи вчра медийният център на държавата след три месеца на изолация за предотвратяване на разпространяването на епидемията от Ковид-19, предаде Франс прес и БТА.

Съобщението, което се позовава на Висшия съвет за управление на кризи и бедствия, съдържа списък на протоколите, на които трябва да се подчинят пристигащите, за да влязат в емирството.

Дубай се опитва да съживи туризма след ограниченията

Туристите трябва да представят отрицателен тест за новия коронавирус от преди най-малко 96 часа и да се подложат на тест на летището на Дубай, като лицата, показали положителен тест, ще трябва да спазват 14-дневна карантина.

Посетителите също така трябва да имат международна медицинска застраховка, да качат на телефона си мобилно приложение, с което да комуникират информация, отнасяща се до тях, и да попълнят декларация за здравословно състояние.

На гражданите на Дубай и постоянно пребиваващите в емирството ще бъде разрешено да пътуват от утре.

В седемте Обединени арабски емирства, едно от което е Дубай, официално са регистрирани над 45 000 случаи на Ковид-19, с 302-ма починали, отбелязва АФП.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1636 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
George

2020.06.22 | 18:17

2
даааа 700 евра за билет една посока с нискотарифна компания . тест пср там като слезеш пак тест , деклараия , в хотела с маска на 40 градуса . ахахахха тия камилари ще банкрутират сега .
шашкъни

2020.06.22 | 10:05

1
юруш, комсомолци!!!!!

Добави коментар

Водещи новини