Министерството на туризма ще извърши проверка на северния плаж в Бургас

  • 12 юни 2020 14:48

  • 316
  • 0
Министерството на туризма ще извърши проверка на северния плаж в Бургас
© Pixabay

Министерството на туризма /МТ/ ще извърши проверка на морски плаж "Бургас - север" за спазването на допустимите по закон площи. Това съобщи от МТ.

Проверката е предизвикана след сигнал, от две жени, платили 8.00 лева за ползването на чадър и шезлог, след като концесионерът е обявил, че ползването на услугите ще са безплатни това лято. На касовия бон обаче било отбелязано, че жените са консумирали кафе, а не това, за което са платили. По-късно концесионерът на плажа обяснил, че мястото, на което са ползвали чадър и шезлонг се намира пред заведение и е част от самия търговския обект.

От МТ съобщиха, че задължение на стопаните на плажа е да спазват стриктно обявените вече за летния сезон цени на чадъри и шезлонги.

Министерството на туризма размаха пръст на стопаните на плажове заради чадърите и шезлонгите

Обвързването на ползването на чадъри и шезлонги с други предоставяни услуги е недопустимо и ще се следи стриктно през целия сезон. Ще се проверява на място и разполагането на пособия за допълнителна търговска площ към заведенията за бързо обслужване и чрез замервания с геодезически мониторинг съгласно вече одобрените от министъра на туризма схеми за разполагане, добавиха от МТ.

За морски плаж "Бургас-север" концесионерът е заявил, че за летен сезон 2020 г. чадъри и шезлонги ще се предоставят на посетителите безплатно, което и трябва да ie изпълнява. Следва да се прави ясно разграничение между плажни принадлежности и допълнителна търговска площ, тъй като плажните принадлежности се използват от посетителите, а допълнителната търговска площ към заведенията от концесионерите за обслужване на търговските обекти, посочиха от министерството.

Novini.bg
316 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини