Без чужди туристи в РЮА до 2021 г.

  • 09 юни 2020 14:42

  • 1168
  • 0
Без чужди туристи в РЮА до 2021 г.
© Getty (архив)

Република Южна Африка (РЮА) няма да отвори границите си за чужди туристи до края 2020 г., предаде РИА Новости.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Според представител на местна туристическа агенция управляващите в страната смятали да разрешат пристигането на посетители от чужбина най-рано в първите дни на 2021 г. "Ние имаме много приемливи  оферти за следващата и по-следващата години. За тази обаче не можем да предложим нищо", е казала Таня Коце.


РЮА е започнала да вдига редица ограничения, въведени с цел ограничаването на разпространение на коронавирусната инфекция.

Отворили са магазините, промишлените предприятия и детските градини. Въпреки това в страната полицейският час (забрана за движение от 18 до 6 часа) е останал в сила. Не е било отменено и задължителното носене на маски на обществени места.

Президентът на РЮА проведе борба с маска

На жителите на държавата в най-южната част на Черния континент е било разрешено да посещават туристически обекти и курорти, но само в рамките на отделните провинции.

"Ние се надяваме, че традиционният Международен туристически форум ще се проведе през февруари и благодарение на това събитие  да привлечем нови клиенти", е казала още Коце.

По информацията към този момент в РЮА (с население от около 57 милиона души) е имало над 50 000 потвърдени случая, починалите хора са били най-малко 1080, а оздравелите – повече от 26 000 души.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
1168 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини