Зам.-председател на БХРА: Ще направим всичко възможно да има летен сезон

  • 18 май 2020 16:55

  • 1005
  • 1
Зам.-председател на БХРА: Ще направим всичко възможно да има летен сезон
© Нова телевизия

Кризата с коронавируса ни удари на 100%, нашата индустрия беше свалена на колене. Това каза в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Атанас Димитров.

По думите му икономическите мерки на държавата не са достигнали до повечето фирми в бранша. При нас служителите са като семейство. Те отиват на борсата, после се връщат. Оказа се, че условията на борсата са по-добри от условията на мерките, заяви той.

Тези хора да безценни за нас. Да бъдем оптимисти, надявам се, че ще се преборим с вируса и ще се върнем към нормалността, посочи Димитров.

Ще направим всичко възможно да има летен сезон, увери той.

ДДС за заведения става 9%

Атанас Димитров отбеляза че хотелиерите и ресторантьорите се оплакват, че банките им отказват кредити и по този начин им е трудно да се подготвят за сезона.

Той призова да не бъдем нихилисти и да не хулим българските продукти, вкллючително и българския туризъм. Не мислете, че правим малко, инвестираме много. Този бизнес е много труден, няма такъв бизнес, който с такава скорост да амортизира собствеността си. Всяка година се започва почти от нула. Това е изключително голяма поддръжка и налага внимателно отношение, дори под формата на данъците, коментира зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Атанас Димитров съобщи, че към момента около 35% от заведенията в София не са отворили. Голяма част от нашите колеги, като нощните заведения, няма да отворят още 5-6 месеца. А ние имаме нужда от тях, кодчерта той.

Последвайте канала на

Novini.bg
1005 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
дкмс

2020.05.18 | 18:15

1
аууу, другарите вият на умрело , няма лапачка и надценка 1000%........

Добави коментар

Водещи новини