Искат по-ранен старт на туристическия сезон в Гърция

  • 14 май 2020 10:46

  • 1139
  • 0
Искат по-ранен старт на туристическия сезон в Гърция
© Pixabay

Кметове на няколко гръцки острова са готови от юни да приемат туристи и настояват за по-ранен старт на туристическия сезон.

В Халкиди това лято ще разчитат на туристи от балканските страни. 

Кметовете на живописните гръцки острови Санторини и Миконос настояват пред правителството туристическият сезон да започне месец по-рано от 1 юни. Собствениците на всички хотели на тези острови са постигнали споразумение да приемат туристи това лято дори и без печалба, за да запазят работните места в сектора.

Различна е обстановката на остров Корфу, където част от големите хотели отказват да отворят врати поради несигурност за броя на туристите на острова.

На остров Крит повечето хотели ще отворят, заяви кметът на град Ханя пред медиите. Разчита се и на активен туристическия сезон през октомври.

В Халкидики очаква предимно туристи от балканските страни, които ще пристигнат с автомобилен транспорт. Сезонните семейни хотели и частните квартири са в готовност да работят, докато големи хотелски вериги не считат за рентабилно да приемат туристи това лято.

Очаква се в понеделник правителството да представи конкретен план в сектор туризъм, като ще разреши  от 8 юни да работят сезонните хотели, а седмица по-рано отварят ресторанти и кафенета, напомня БНР.

Последвайте канала на

Novini.bg
1139 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини