КК "Албена" отваря, вижте какви жестоки мерки ще има

  • 14 май 2020 07:13

  • 6668
  • 3
КК "Албена" отваря, вижте какви жестоки мерки ще има
© Булфото (архив)

При спазване на строги мерки за сигурност Курортен комплекс Албена отваря врати за туристи в края на месец май.

На входа на всеки хотел гостите ще преминават медицински преглед, като ще им се мери температурата. Всички служители на ваканционното селище ще работят с предпазни средства.

Новият туристически сезон в курорта Албена започва от 29-ти май.

Мерките за сигурност започват още от бариерата на вилното селище, с дезинфекция на всеки автомобил.

Това лято хотелската база тук ще бъде заета до около 70 процента.

"Това дава възможност на гостите за по-голямо пространство в хотелския комплекс и на самата територия на хотелските комплекси. Хотелските стаи, освен че ще бъдат дезинфекцирани от нашите служители и камериерките, които ще работят с дезинфектанти щателно ще бъдат дезинфекцирани с машини, които са на принципа на студения аерозол, преди настаняване на гостите, което дава допълнителна двойна дезинфекция на цялата хотелска стая", заяви пред БНТ Христо Пенев.

На двойна дезинфекция ще подлежат хотелските ресторанти, коридори и лобита. Заради мерки за сигурност са подготвени специални карантинни стаи.

"Предвидили сме в хотелските комплекси и в курорта, в случай че се открие заболял, за място където да бъде изолиран докато пристигне бърза помощ и човекът да бъде отведен от хотелския комплекс", каза Пенев.

В готовност за работа са и всички ресторанти на открито в комплекса. Всяка маса е на отстояние минимум метър и петдесет. Пред всяко заведение е поставен дезинфектант и информационна табела с написани противоепидемични мерки. Масите се дезинфекцират след всеки гост.

"Приборите са опаковани в хартиени пликове. По този начин се намалява досега на прибора от персонала, защото определен сервитьор ги поставя в хартиените пликове. На всеки един служител се мери температурата. По този начин е допълнителна увереност за сигурност. В кухните и в сервиза персонала работи с маски, с предпазни шлемове и с ръкавици", каза той.

С обособени отделен вход и изход са всички спортни бази в курорта. Това се прави с цел да не се допуска смесване на потоците от влизащи и излизащи от игрищата.

"Ако на корта дойдат двама любители, двама желаещи да играят, ние предоставяме ние предоставяме топки, които са с различна маркировка, различна цифра имат. Така всеки играещ пипа или взима топките, с които само той играе. След приключване на играта, тези топки се дезинфекцират и се подготвят за следващата игра. Състезателят не пипа, а треньорът събира топките така че да нямат контакт между двамата играчи", заяви от своя страна Илия Атанасов - главен треньор по тенис.

Всички необходими мерки за безопасност са предприети и за плажа в курорта.

"Нашите чадъри на плажната ивица ще бъдат разположени на седем метра разстояние един от друг. Шезлонгите и чадърите се дезинфекцират по няколко пъти на ден от персонала, който работи на плажната ивица", обясни Пенев.

На всички подходи към плажните сектори вече са поставени специални диспенсъри за дезинфекция.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6668 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Георги Момински

2020.05.14 | 22:50

3
На лято ще си почивам на село. Ще се къпя в реката, ще ловя риба, ще консумиран моите био зеленчуци и плодове. Вечер ще си пия домашна ракийка, ще слушам песента на щурците и ще гледам звездите.
Недоволен

2020.05.14 | 21:43

2
"Жестоки мерки"?! За персонала,предполагам.То те най ще пострадат
Красимир

2020.05.14 | 07:51

1
Болните англиийски копелета да дойдат и да ни изпозаразят. Господ ги наказа тея за дето сежгаврят със света и другите държави.

Добави коментар

Водещи новини