Египет налага възрастова граница за чуждестранните туристи

  • 06 май 2020 18:00

  • 2447
  • 2
Египет налага възрастова граница за чуждестранните туристи
© Pixabay

Вестник „Egypt Independent” пише, че властите в Египет след края на пандемията временно ще ограничат възрастта на чуждестранните туристи, влизащи в страната, до 48 години, пише "Монитор".

Вестникът се позовава на изявление на ръководителя на Министерството на туризма и антиките на Египет Халед ал Анани, който уточни, че

когато границите на страната се отворят за чужденци, временно се предвижда първоначално в Египет да бъдат допускани туристи не по-възрастни от 48 години. В същото време гостите трябва да имат т. нар. „здравен паспорт”.

Дезинфектират пирамидите в Египет

По-рано беше съобщено, че до юни хотелите в Египет ще работят с минимално натоварване и само за гражданите на страната, след това от юли се планира да започне приемането на чужденци в съответствие с всички стандарти за безопасност.

Египетските експерти в туристическата индустрия съобщават, че туристическият сектор в страната губи около 1 милиард долара всеки месец заради пандемията с COVID-19.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Novini.bg
2447 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
мхм

2020.05.06 | 18:48

2
да умират, вече 2 пъти бях в египет , това са толкова големи мошенници там, имат туристите буквално за банки, ако не дадеш пари - ти си боклук и стават агресивни. това е една сган, наследила развита цивилизация, и нямат нищо помежду си. египтянин = циганин + индиец. правете си изводи
Аз

2020.05.06 | 18:13

1
Ох, стандарти за безопасност в Египет. Санитарни и хигиенни, въъъййй

Добави коментар

Водещи новини