Коронавирусът затвори Лувъра, не се знае докога

  • 02 март 2020 08:32

  • 1137
  • 0
Коронавирусът затвори Лувъра, не се знае докога
© Getty Images

Лувърът в Париж беше затворен сутринта за среща на персонала с ръководството заради епидемията, предизвикана от новия коронавирус, съобщиха световните информационни агенции, предаде БТА.

Обсъждат се възможните профилактични мерки.

"Много сме обезпокоени, защото имаме посетители отвсякъде. Рискът е много, много, много голям - каза по телефона пред Асошиейтед прес Андре Сакристен, представител на профсъюза в Лувъра. Макар и да няма заразени сред 2300-ата служители "това е въпрос само на време".

Ръководството на музея не уточни дали Лувърът ще работи утре.

Още няма коронавирус в България

Вчера френското правителство забрани събирания от повече от 5000 души на закрито заради епидемията от коронавируса. Лувърът посреща десетки хиляди посетители на ден.

Десетки хиляди души дневно разглеждат Лувъра. Служителите се притесняват и от това, че сега на посещение при тях са музейни работници от Северна Италия, дошли да приберат творби на Леонардо да Винчи, дадени под наем за юбилейната изложба.

Вчера френският министър на здравеопазването Оливие Веран съобщи, че правителството е взело решение да бъдат отменени всички обществени мероприятия на закрито с участието на повече от 5000 души.

Миналата година Лувърът е посетен от 9,6 милиона туристи.

Заразените с новия коронавирус във Франция надхвърлиха 100 души.

Последвайте канала на

Novini.bg
1137 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини