Очакват добър зимен сезон

Оптимисти сме за предстоящия зимен сезон, каза пред БНР Николай Данаилов от Сдружение „Туризъм“.

„Досега зимните сезони като че ли по не са ни подвеждали. Досега те са били винаги стабилни. Да видим тази година как ще е. Настъпваме педалите, пожелаваме си успех и тайно се надяваме, че поне времето ще бъде с нас“, добави той в интервю за предаването „Преди всички“.

Бизнесът в Банско очаква добър и успешен зимен сезон

Летният сезон беше изключително слаб за всички ангажирани в туризма, каза той и припомни огромните загуби след фалита на „Томас Кук“: „Единственото, което може и следва да направим, е да разчитаме на подкрепата и инициативата на ресорното министерство в създаването на финансови стимули за чартърните полети догодина. Това е единственият инструмент, който е познат в бранша и който по някакъв начин дава някакви резултати“.

„Пълният спектър от услуги го има, присъства, съществува и го развиваме тук и днес. Безкрайно шарен спектър, сектор, в който изключително много хора се стараем по някакъв начин да генерираме приходи и да създадем усмивки на потребителите“, каза още Николай Данаилов.

Днес София става столица на Балканите за петото издание на годишните награди „Balkan Awards of Tourism Industry 2019“.„Туристическите Оскари“ ще отличат общини, хотелиери, тур агенции, мениджъри в туризма от държавите на полуострова. Наградите ще бъдат в различни категории.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Tуризъм

още

Анкета

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Избрано от Интернет