Шефът на “Астрал Холидейз”: Ще съдействаме на всички наши клиенти

Министър Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard даде повече информация във връзка с обявяването на несъстоятелност на един от най-големите туроператори у нас - “Астрал Холидейз”. Тя увери по време на пресконференция, че всички изискания на закона за туризма са спазени от страна на “Астрал холидейз”, а размерът на застраховката е 700 хиляди лева, така че ще покрие всички претенции.

По думите й застрахователят "Уника" е поел ангажемент в спешен порадък да заплати претенциите - до два - три дни.

Като министерство в рамките на нашите компетенции ще съдействаме на абсолютно всички, заяви Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard.

Тя информира, че след пресконференцията пътува за Германия за срещи с техния министър и ще коментират лято 2020 година.

Христо Гаубачев - изпълнителен директор на “Астрал Холидейз”, заяви с огромно съжаление, че след 20 години, днес са подали молба в съда за несъстоятелност. По думите му, ефектът на доминото със случката с Томас Кук е повлияла и върху тях.

Ние сме платили за всички клиенти, всички чартърни полети, всички хотели и трансфери, каза той.

Той подтерта, че няма да има клиенти, които да бъдат необслужени. Клиентите, които от утре трябва да пътуват, се информират, че техните почивки са гарантирани.

Всички офиси в страната ни са отворени и ще съдействаме на всички клиенти. По-малко от 200 души има със записани почивки, които тепърва трябва да осъществят, допълни той. 51 човека към днешна дата са в чужбина и в България с “Астрал Холидейз”. Ще съдействаме на всички клиенти, обяви шефът на компанията. Малко под 100 човека работят във фирмата, които сега остават без работа, заяви Гаубачев.

Не бяхме готови за фалита, каза той.

Министър Ангелкова съобщи, че няма информация за други туроператори в подобна ситуация. Динамиката на пазара изисква анализ, който ние правим, посочи тя.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Tуризъм

още

Анкета

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Избрано от Интернет