Тайланд въвежда задължителна туристическа застраховка

  • 01 юли 2019 15:46

  • 594
  • 0
Тайланд въвежда задължителна туристическа застраховка
© Pixabay

Тайланд обмисля въвеждането на задължителна застраховка при болест и злополука за чуждестранните туристи, които влизат в страната през тази година, съобщи държавния застрахователен регулатор, цитиран от РИА Новости и Канал 3.

Застраховка, покриваща смърт или лечението на турист, пострадал при злополука, ще бъде плащана от туристи, влизащи в страната на митническите власти преди влизането в Тайланд, информираха от Тайландската национална застрахователна комисия.

Планирано е застрахователната полица за един човек да е с размер на покритие от около 32 хиляди долара в случай на смърт и 16 хиляди долара в случай на нараняване в резултат на инцидент. На границата това ще струва около 0,7 долара /на ден - бел ред./

По-голямата част от туристическите компании, опериращи в Тайланд на пазара за приемане на туристи от страни от ЕС, Япония, Русия, Украйна и Беларус, както и страни в Америка, често включват евтини застрахователни полици по искане на техните чуждестранни контрагенти.

След прехода в края на 90-те години по-голямата част от индустрията, предлагаща „пълни“ пакетни обиколки с три хранения на ден или две хранения на ден и множество включени екскурзии, приемащите туристически агенции спряха автоматичното изискването за. През последните години директните поръчки през Интернет заемат значителен дял от пазара и повечето от тях не осигуряват застраховка срещу злополука на туристите.

Както на европейския и американския, така и на азиатския пазар, местните туристическите агенции сега разчитат на застраховки, закупени от туристите у дома, но опитът показва, че не всички туристи имат такава, заяви ръководителят на Националната осигурителна комисия в Банкок.

Необходимостта от задължителна застраховка е наложителна, поради увеличеният брой на туристите. Тайланд ще приеме тази година 40 милиона души, а при такъв масов поток инцидентите са неизбежни. От осигурителната комисия припомниха, че само един инцидент с кораб за разходки миналата година доведе до смъртта на 47 китайски граждани.

Последвайте канала на

Novini.bg
594 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини