Планински спасители предупреждават скиорите за опасности в планините

  • 30 декември 2018 19:51

  • 807
  • 1
Планински спасители предупреждават скиорите за опасности в планините
© Булфото (архив)

Да внимават и да спазват правилата в планината. За това съветват спасителите скиорите.

Едно от правилата, за което трябва да внимават, е никога да не спират на средата на пистата. Задължително е и да спазват дистанция от всички останали скиори. На първо място обаче никога не трябва да надценяват възможностите си.

„Да преценяват правилно дали пистата, към която са се насочили, е удачна за тяхното ниво на каране на ски и чак тогава да предприемат каране на ски. Да не летят с бясна скорост, да не карат ски, след като са употребили алкохол и да има една толерантност към хората - към другите скиори”, заяви Атанас Уков пред Нова телевизия.

Най-опасно е спускането извън пистите, защото ските и сноубордът буквално режат снега и за миг се оформят огромни лавини. Затова планинските спасители горещо препоръчват на всички скиори да се движат само в очертаните трасета.

„Пистите са добре обработени, безопасни, а пък излизайки от тях вече навлизаме в дивата планина, вече там ни дебнат хиляди опасности, лавини, скални прагове, улеи и още много”, обясни Атанас Уков.

Планинските спасители ще бъдат на пост и в новогодишната вечер. Силно се надяват да посрещнат 2019 година на топло в базата си, а не в поредна тежка акция в планината.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
807 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Важно!!

2018.12.30 | 20:20

1

Предлагам надомна работа. Става въпрос за копиране на кодове. При първо теглене минималната сума е 150 долара след това няма ограничение. Няма и дневен лимит на кодовете, всичко зависи от времето, което отделяте. за регистрация https://egmoney.icu/6621373048906/

Добави коментар

Водещи новини