Няма нерегламентирани зауствания в река Хаджийска

  • 15 май 2018 11:58

  • 829
  • 0
Няма нерегламентирани зауствания в река Хаджийска
©

В река Хаджийска няма заустване, нито канализация, която да причинява замърсяване с отпадни води. Това каза днес в курорта "Слънчев бряг" министърът на туризма Николина Ангелкова. Днес тя с представители на Министерството на околната среда и водите, кмета на Община Несебър Николай Димитров и изпълнителния директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров извършиха съвместна проверка на състоянието на реката. Тя се влива в морето край южния плаж в курорта "Слънчев бряг".

Състоянието на реката е значително по-добро в резултат на действията по почистването й. Не са констатирани затлачвания, почистени са пластмасовите отпадъци. Почти всяка година от носените по реката отпадъци се получават миризми, които се усещат особено през летния сезон. Надяваме се този летен сезон да няма проблеми с неприятните миризми, каза министър Ангелкова.

Пробите за качеството на водите на реката ще се извършват три пъти през летния сезон, при сигнали от туристи и концесионери ще се правят и извън график.

Последните проби са показали, че качеството на водата е много добро.

Николай Димитров информира, че само за 2017 година над 200 000 лева са инвестирани в почистването на коритото на реката.
Според министър Ангелкова проблемни зони без пречиствателни станции са на юг от Бургас. Това са Синеморец и Варвара.

Последвайте канала на

Нора Виткова
829 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини