Инспектираха 4-звезден хотел във Велинград: Липсва сертификат за СПА център

  • 01 април 2018 18:20

  • 7117
  • 3
Инспектираха 4-звезден хотел във Велинград: Липсва сертификат за СПА център
© Pixabay

По разпореждане на министър Николина Ангелкова експерти на Министерството на туризма влязоха на проверка в четиризвезден хотел във Велинград след сигнали от туристи за лоша хигиена и услуги, които не отговаряли на категорията на хотела.

Инспекцията в “СПА ХОТЕЛ СЕЛЕКТ” във Велинград показа, че на рецепцията няма обособено място за хора с увреждания, каквото се изисква за 4-звезден хотел. В проверените стаи липсвали някои от нужните консумативи, но не са установени повреди на контакти, каквито оплаквания имаше от туристи, съобщиха от Министерството на туризма .

На проверка в хотела е бил и екип на Комисията за защита на потребителите (КЗП). Експертите на министерството и комисията не са установили маломерни стаи. По-сериозно нарушение, санкцията за което обаче е в прерогативите на КЗП, е липса на сертификат за СПА центъра на хотела. Този документ е задължителен, за да може обектът да носи в името си СПА. За това нарушение по закон се издава наказателно постановление.

За другите установени пропуски мениджмънтът на хотела ще получи предписания и ще трябва да ги отстрани по най-бързия начин. Експертите на Министерството на туризма ще направят контролна проверка на хотела в рамките на 2 седмици, за да се уверят, че условията, предлагани на клиентите, отговарят на изискванията за 4 звезди.

Novini.bg
7117 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Лъжливите туристи

2018.04.02 | 06:50

3
Ех тия лъжливи туристи, ама хотелът е изряден, заради сертификата ли така ревахте? Хотела и в сметище да се превърне пак Вие ще сте виновни. Щото хотелите са най- арния начин да препереш малко стотинки, щото някой ги пази. А ся , сетихте ли сь

2018.04.02 | 06:50

2
СПА Селект

2018.04.01 | 21:19

1
Кой е хотела?

Добави коментар

Водещи новини