Богомил Николов със съвет: Винаги си правете медицинска застраховка при пътуване в чужбина

  • 20 март 2018 09:15

  • 2177
  • 0
Богомил Николов със съвет: Винаги си правете медицинска застраховка при пътуване в чужбина
© Bulgaria on air

При подобни пътувания, до Египет например, всеки турист има поне 5 застраховки. Включително туроператорите изплащат и обезщетяват всяка една щета. Никой не задължава хората да си правят някои от по-свободните застраховки, но човек трябва да е подготвен за най-лошото. Това заяви Румен Драганов, директор на Институт за анализи и оценка на туризма в сутрешния блок на Bulgaria on air.

Припомяме, че вчера 20 българи пострадаха при катастрофа с туристически автобус в Египет. Петима от тях са по-тежко ранени. 

"Сигурен съм, че туроператорът е компенсирал частично хората още вчера - с вечеря и разходка. При подобни инциденти туроператорът осигурява и отстъпки при следващо пътуване", каза още той.

"Пътниците не са виновни за катастрофите, застраховката обезщетява всичко, което се случи на пътя. Важно е винаги когато пътуваме в чужбина да си правим медицинска застраховка. Така например, ако се разхождате в град в чужбина и си счупите ръката, туроператорът не носи отговорност. За това е и медицинската застраховка", разкри Богомил Николов председател на асоциация "Активни потребители".

"По-голямата част от пострадалите в катастрофата са изписани, само няколко души са настанени в болница в Хургада. Ранените ще се върнат в България, другите имат желание да продължат екскурзията си. Няма официална информация каква е причината за инцидента", заяви представител от туроператорската агенция, организирала екскурзията в Египет.

Радина Лазарова
2177 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини