Изненада! БСП и ДСБ подкрепят развитието на зимния туризъм

  • 15 януари 2018 12:02

  • 1927
  • 7
Изненада! БСП и ДСБ подкрепят развитието на зимния туризъм
© Булфото

В последните дни традиционно стоящите в различни краища на политическата скала БСП и ДСБ заявиха еднакви позиции относно казуса с втория лифт на Банско.

Още в края на миналата седмица общинският съветник от ДСБ Марта Георгиева заяви в интервю за Bulgaria On Air, цитирано на страницата на партията, че разделителната линия е друга и не е лифтова, а е на тези, които искат върховенство на закона, без което няма как да се развива икономиката и бизнесът и тези, които обслужват олигархични монополни интереси. "Ние от ДСБ няма причина да бъдем против втори лифт - при спазване на закона, след екологична оценка и правен анализ, гарантиращ прозрачна и конкурентна концесионна процедура", заяви Георгиева и добави, че няма как партията да е против втори лифт, тъй като инвестиционно предложение за второ съоръжение на Банско никога не е процедирано.

На петъчния пленум на БСП партията излезе със становище по същия казус. БСП подкрепя развитието на зимния туризъм, но е против обслужване на корпоративни интереси и нарушаване на законодателството, цитира решението агенция "Фокус".

Двете позиции са изключително близки, но нито от Столетницата, нито от ДСБ посочват ясно какви са корпоративните или олигахрични интереси. И докато анализатори вече се питат на какво се дължи сходството в тезите на двете партии, из социалните мрежи текат спорове около числеността на протестите срещу изграждането на втори лифт в Банско, пише topnovini.bg

В края на миналата седмица екоактивисти се почувстваха засегнати от твърдение в сайта на БНТ, че протестиралите в деня на откриване на Българското председателство на ЕС са "десетки", а не хиляди. Затова организираха през социалните мрежи протест пред "Сан Стефано" 29. Въпреки заявката, че ще покажат точно колко са, на събитието дойдоха едва десетина души. Числеността на протеста провокира нови спорове в социалните мрежи. Там се появиха снимки, направени от "Сан Стефано Плаза", показващи, че протестиращите са не повече от 15 души, а охраняващите ги полицаи и журналистите надвишаваха числеността на протестиращите. Въпреки това, "Дневник" преброи 40 души на протеста. Междувременно, официално БНТ съобщи, че става дума за редакторска грешка и на виновния е наложено административно наказание.

                             Снимка: Фейсбук

Петъчният протест пред БНТ дори стана повод за мемета в социалните мрежи. Лидерът на екопротестите Тома Белев пък показа във фейсук профила си мониторинг на отразяването на тематиката в националната телевизия с твърдението, че има тенденция в полза на защитниците на лифта. В дискусията обаче се оказа, че мониторингът е направен от подопечната му АПБ, а потребители му припомниха, че във фейсбук съотношението е точно обратното, в полза на еколозите.

Последвайте канала на

Novini.bg
1927 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Крум Усаински - Крупник

2018.01.18 | 10:04

7
Цървули!!! Не стига, че не се обявяват срещу идиoтския лифт, ами го подкрепят. Да се вдигнем на бунт и да им отрежем крайниците!

2018.01.18 | 10:03

6
ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ ЗА ТОМА И ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ЕКОЛОЗИЯ КОИТО ЗАЩИТАВАТ ПРИРОДАТА ОТ РАЗРУХА, КОРУПЦИЯ И ЛАКОМИЯ. ТЕЗИ ХОРА ПАЗЯТ СВЕТА ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА НИ!

2018.01.18 | 10:03

5
Еколози идат, мутрите реват, фейк нюз съчиняват и падат за последен път.

2018.01.18 | 10:03

4
НЕ Е ИЗНЕНАДА, ЛИФТ НЯМА ДА ИМА. БСП И ДСБ ПОДКРЕПЯТ ТУРИЗМА ПО ПРИНЦИП.
ЛаЙнA

2018.01.16 | 22:58

3
за ЦСКА!

2018.01.16 | 22:58

2
Тях червеното болшевишко знаме изсра ги .

2018.01.16 | 22:58

1
Радан Кънев каза: Подкрепям зимния туризъм, но той не е само Банско.

Добави коментар

Водещи новини