Инвеститорите на втория лифт в Банско: Ще спазим законодателството и нямаме намерение да строим хоте

  • 04 януари 2018 15:14

  • 2108
  • 4
Инвеститорите на втория лифт в Банско: Ще спазим законодателството и нямаме намерение да строим хоте
© Bulfoto (архив)

Днес се проведе среща в Министерството на околната среда и водите във връзка с проекта за втори кабинков лифт в ски зона Банско.

Припомняме ви, че за нея съобщи по-рано днес министър Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

Във връзка със срещата от "Юлен" АД заявиха: "С приемането на актуализацията на Плана за управление на НП “Пирин“, с която отпадна забраната за изграждане на спортна и туристическа инфраструктура в рамките на Зоната за туризъм се даде възможност ние да стартираме проект за очаквания от всички втори кабинков лифт за Ски-зона с център гр. Банско. Имаме идеен проект, който вече разпространихме. Той е плод на консенсусно решение на водещи световни специалисти в областта на проектиране на ски зони. Те след преценка на всички възможни варианти, в това число и увеличаване на капацитета на настоящия кабинков лифт стигнаха до заключение, че предложеният идеен проект е оптималният вариант, който да реши по най-екологосъобразния начин транспортния достъп до ски-зоната. Наред с това ние ще огледаме и всички проблемни места и възможни варианти за по-доброто и комфортно практикуване на зимните спортове и да предложим комплексно решение, което ще бъде изготвено от водещи международни специалисти. Ще наемем проектантски екип, който ще изготви мотивирано предложение и ще извървим всички процедури предвидени в екологичното законодателство на страната. Държим да отбележим, че както и досега стриктно ще съблюдаваме българското законодателство и не по-малко от всички останали милеем за българската природа. Всичко останало, което се разпространява са спекулации и се надяваме, че българското общество не следва да се подава на спекулациите, че ще застроим планината или ще излезем от зоната. Нито сме имали, нито имаме, нито ще имаме каквото и да било желание да изграждаме леглова база на територията на парка. Който го твърди, спекулира и заблуждава обществото, защото то е забранено и по закон. Единственото наше желание и намерение, какъвто е и предметът на концесията е доизграждане и оптимизиране на спортната и техническата инфраструктура за по-добро функциониране на ски-зоната.
Искаме да благодарим на всички, които през тези години подкрепяха общата кауза за развитие на зимните спортове и зимния туризъм в планините на България и се надяваме, че заедно ще успеем"!

Десислава Станева
2108 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Дудо

2018.02.09 | 11:15

4
Е не бе! Кой ще им позволи другояче! След толкова мъка и толкова шум смятам, че всичко ще е изрядно!!!
давайте без да се косите

2018.01.11 | 13:39

3
браво, най-накрая едно правилно решение на правителството , а там разни зелени, тревопасни и всякакви третополови протестъри да го ду.....
Полина

2018.01.11 | 13:37

2
Инвеститорите повтарят това от доста време, ама все няма кой да ги чуе

2018.01.10 | 22:03

1
Модераторе защо налагаш цензура ????? Кой и колко ти плаща ????? Споко и твоето време ще дойде !!!!!

Добави коментар

Водещи новини