Министър Ангелкова проведе работна среща с кмета на Община Драгоман и участва в празника на града

  • 26 август 2017 19:20

  • 2674
  • 1
Министър Ангелкова проведе работна среща с кмета на Община Драгоман и участва в празника на града
© Министерство на туризма

Ще работим активно за развитието на религиозния туризъм в Община Драгоман.

Това заяви министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard по време на работна среща с кмета на Община Драгоман Андрей Иванов, съобщиха от пресцентъра на министерството. Тя подчерта, че със своите над 40 църковни и религиозни обекти, наричаният „Малката Света гора“ или „Малкият Атон“ има всички предпоставки да привлече все повече туристи с цел поклоннически туризъм. От своя страна Андрей Иванов заяви, че благодарение на инициативата на Министерството на туризма „Скрито пред очите ти“ и популяризирането на 50-е малко разпознаваеми туристически обекти, Драгоманското блато се радва на все по-голям интерес от туристите.

Министър Ангелкова допълни, че благодарение на последователната работа на общината, която успешно представя богатата му история и забележителни природни дадености, Драгоман се превръща в все по-привлекателна туристическа дестинация за гостите решили да посетят Софийска област.

"Подобни събития са безспорно важен фактор не само за утвърждаване на българщината, но и за привличане на повече туристи в Софийска област". Това заяви малко по-късно министър Ангелкова по повод честването на празника на град Драгоман. „По време на празници като днешния, посетителите могат да посетят повече исторически паметници и да се задържат за по-дълго в региона. Това означава повече приходи в общинската хазна и по-висока добавена стойност на туристическия продукт. А така също и стимулиране на специализираните форми на туризъм. Ще подкрепяме всичко това и с концепцията за туристическо райониране на страната, която вече е
факт“, допълни още министър Ангелкова.

Тя припомни, че още от началото на 2015 година Министерството на туризма стартира кампания за популяризиране на 50-те малко познати туристически обекти в България, като един от най-ярко открояващите се е Драгоманското блато, което се намира само на 1 км. от град Драгоман. „Целта е повече българи да бъдат провокирани да пътуват в страната с туристическа цел, да опознават различни кътчета и места от родината, които са „скрити пред очите ни“, подчерта още министърът.

„Наша обща отговорност е да разгърнем тези възможности и да използваме още по-пълноценно възможностите за туризъм тук. Не само природните дадености, но и днешният празник са важна предпоставка за популяризиране на Драгоман и областта и съм сигурна, че със съвместни усилия в кратки срокове ще постигнем и конкретни резултати“, заяви в заключение министърът на туризма.

Филип Епитропов
2674 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българче

2017.08.31 | 17:26

1
По ГЕРБ-аджийска линия, естествено.

Добави коментар

Водещи новини