Видин и Калафат - с обща дестинация на туристическия пазар

  • 10 юли 2015 07:20

  • 1860
  • 2
Видин и Калафат - с обща дестинация на туристическия пазар
©

Видин и Калафат ще предлагат общ туристически маршрут от двете страни на река Дунав. Кметовете на двете общини - Герго Гергов и Мирча Гуца, подписаха споразумения за партньорство във връзка с подготовката на три проектни предложения по Програма Interreg V-A Румъния-България 2014-2020 г. С реализирането на проектите местната власт ще се опита да реши общи за двата града проблеми, коментира за БТА кметът на Видин Герго Гергов.

Според него изпълнението на партньорските проекти по програмата за трансгранично сътрудничество окончателно ще затвърди Видин и Калафат като обща туристическа дестинация и ще засили контактите между населението на двата града. "Ще предложим туристически пакет, с който всеки турист ще може да запълни няколко дни от ваканцията си, разглеждайки културно-историческото богатство, което заедно притежаваме", каза Герго Гергов.

Кметът на Видин е категоричен, че с реализирането на проектните предложения Видин и Калафат ще имат инфраструктура, която ще позволи по-добрата комуникация и максимално използване капацитета на Дунав мост 2. С реставрацията на паметниците на културата на територията и на двата града ще се създадат условия за развитието на туризма, смята Гергов.

За двете общини е важно да работят в една свързана общност и да презентират на гостите си общ туристически продукт, заяви кметът на Калафат Мирча Гуца. Той определи подписването на споразуменията като значим исторически момент. Водещ партньор във всички проекти е Община Видин, като общият й бюджет по трите проектни предложения е над 10 милиона евро.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1860 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Алооо

2015.07.14 | 02:38

2
Журналистчетата! Нора ли си, каква си! Каква снимка си лепнала ма, това дунав мост 2 ли е според теб? Бездарници!
от Видин

2015.07.14 | 02:37

1
добре, че не сте сложили снимка на метрото .... пак е нещо

Добави коментар

Водещи новини