Хотели мамят с интернет реклами

  • 28 април 2014 07:39

  • 2633
  • 0
Хотели мамят с интернет реклами
© Булфото (архив)

Лъскави рекламни фотоси на хотели, кацнали сякаш в кътче от рая - на брега на морето, сред пясъчни хълмове, недокоснати от строителната инвазия, спират дъха на летовниците, които търсят в интернет най-красивото място за почивка. Летовници, имали неблагоразумието да се доверят само на снимка, разказват пред в. "Преса" колко разочаровани всъщност са останали.

Оказало се, че хотел край Созопол, вместо на 50 м от плажа, както гласи рекламата, се намира на повече от 250. Туристите са останали като попарени, защото очакваният шум от вълните бил заместен от рева на автомобили, които профучавали през пътя, разделящ хотела от плажа. А единствената гледка от по-ниските етажи били изоставени строежи.

Къща за гости в родопското село Кръстатица пък рекламирала открит и детски басейн в обявите си в големи туристически сайтове. Привлечено от описанието семейство от Пловдив тръгнало към китното селце. С разочарование обаче установили, че басейнът в двора на къщата е малък надуваем. Сега излъганите туристи се канят да разкажат истината в туристическите сайтове, които са ги подвели с информацията.

Около великденските празници пък 160 туристи останаха без вода в четиризвездния хотел "Чифлика палас" и провалиха част от почивката си.

"Само малките туристически обекти могат да си позволят да подвеждат с информацията в интернет. Не си струва, това е антиреклама за самия обект. В Пампорово например хотелите работят отдавна, всички ги знаят и подобно нещо не може да се случи", коментира председателят на регионалната туристическа асоциация "Родопи" Панталей Мемцов

"Да правиш подобни измами, означава да самоубиваш бизнеса си", коментира пред всекидневника Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. "В света до 9% от играчите на този пазар си позволяват чрез измами да привличат клиенти. У нас няма точна статистика на нарушителите", обясни Рагин.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2633 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини