1, 5 л. минерална вода - 4, 80 лв. на промоция на Златни пясъци

  • 02 август 2011 06:59

  • 2517
  • 4
1, 5 л. минерална вода - 4, 80 лв. на промоция на Златни пясъци
© Булфото

Килограм домати - 5 лева, краставици, пипер, кайсии, праскови, нектарини, череши, грозде - всичко се предлага срещу петолевка тази година по десетките щандове за плодове и зеленчуци на Златни пясъци, съобщава в. "Монитор".

Негласното споразумение между търговците прави изключение единствено за смокините, които вървят по 12 лева килограма, но за стандартната цена ще ви напълнят пластмасова кофичка от южния плод. За някои от стоките надценката е над 300%, но продавачите убедено твърдят, че цените взаимно се компенсират и в крайна сметка те едва покриват разходите си, докато докарат зарзавата на 15 км от Варна.

Пет лева е най-масовата цена в курорта, независимо дали се плаща за храна, сувенир или удоволствие. Около нея се движат и офертите за дюнери , палачинки и хотдог приготвяни на открито по крайбрежната алея на курорта. Вглеждане в предложенията на съседни бистра обаче показва, че за същата цена може вместо на крак да се хапне на маса с покривка, при това с бира или безалкохолно в допълнение към лекия обяд.
 
За две петолевки в заведенията до самия плаж сервират миди и калмари, рибена чорба с пържени картофи или коктейли „Мохито" , „Куба либре" и „Дайкири". Петолевката гони и цената на литър и половина минерална вода от хладилна витрина, която нагъл младеж предлага гордо с табелката „Промоция - 4,80 лв.".
 
Без 5 лева в джоба не трябва да излизате и ако сте с дете на почивка. Това е цената на повечето забавления за малчугани по „веселата уличка", която се пресича на връщане от плажа - въртележки, люлки, електрически АТВ-та, блъскащи се колички, стрелба с лък.
 
Единствено виенското колело завърта малчугани срещу 3 лева, но билетчето за придружаващите ги родители не отстъпва от обичайното 5. От статуквото излиза единствено сладоледът от машина, който е и най-евтиното удоволствие в курорта - малка вафлена фунийка се купува за левче.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2517 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ххх

2011.08.15 | 01:10

4
Честито! Така е, защото всички се юрват на море през август?! И се чудя защо? Бях там 10 дни в края на юни, началото на юли, когато пилешка супа в ресторант на хотел беше 1.50 лв.
Клинчов

2011.08.15 | 01:10

3
А къде са управляващите органи? Да регулират!
21

2011.08.02 | 09:13

1
Ами юрват се през август, защото нали сме европейци? Не ходя на нашето море да пълня гушите на гащниците! В чужбина излиза много по-евтино и те обслужват на ниво.

2011.08.03 | 16:58

2
по евтинооо грънци :-D вие кат чуете чужбина навирвате носове , изпразвате джобове и после пред приятели и познати казвате :" е да ама за ЧУЖБИНА е евтино" ... ами да ви одрежем и нашето море със една граница и визов режим да ви фърляме по в саламчета в тава и отровен алкохол и гадно узо та да сте доволни и да не ревете . Ако България беше останала там дето ся му викате "чужбина" (имам предвид част от турция и гърция) вие пак щяхте да плюете .......... просто щото нямаше да е чужбина

Добави коментар

Водещи новини