Хотел 5 звезди в Гърция пусна оферта за 195 лв. за 24 май

  • 22 май 2013 06:41

  • 6331
  • 0
Хотел 5 звезди в Гърция пусна оферта за 195 лв. за 24 май
©

Суперлуксозен петзвезден хотел на самия плаж в Халкидики с басейн, който стига почти до морето, заобиколен с палми, с all inclusive, денонощно обслужване и всички възможни екстри за три нощувки струва 195 лв. на човек в дните между 24 и 26 май.

Проверка на „Монитор” установи, че не само в Гърция и по островите, но и всички елитни курорти в Турция предлагат изключително изгодни предложения за националните празници у нас, които са до 10 пъти по-евтини, отколкото в пика на сезона. За много български туристи такива оферти са единствената възможност да се докоснат до най-елитния хотелски лукс.

Единствено на гръцкия остров Санторини подобни отстъпки няма, но там се предлага достъпно настаняване в тризвездни хотели. Повечето оферти са за автобусни екскурзии, като цените варират между 169 и 300 лв. Най-търсени са предложенията за места, които са директно на морския плаж, независимо от категорията на настаняването. Така двама души могат да изкарат трите почивни дни за около 120 лв. на човек с включена закуска по плажовете в Гърция. Цената със собствен транспорт за четири и петзвездните курорти в Турция започва от 42 лв. на вечер на помещение. Тъй като горивата са около два пъти по-скъпи в Турция, в зависимост от дистанцията, цената може да се удвои. Затова най-евтини остават предложенията за автобусен транспорт. За любителите на природата

пътешествие до водопадите на Едеса в Гърция струват около 130 лв. на човек за две нощувки със закуски и транспорт. В ценово отношение за предстоящите празници съседите са с около 15-30% по-изгодни от българските места за настаняване по морето при еднакви условия. Причините за това са две, обясняват от туристическия бранш. Най-търсените хотели по родното Черноморие са вече ангажирани с групи туристи от Австрия, Германия, Русия и свободните места за българите, които пътуват индивидуално, са много малко. Затова те се продават на максимално възможната за този сезон цена. Така в курорт, за който е известно, че е без пречиствателна станция, три нощувки в двузвезден хотел са 270 лв. за двама, или по 135 лв. на човек само с включена закуска и на 3-4 минути ходене от плажа, но без шезлонг или други екстри. Петзвездният хотел в същия курорт струва 493 лв. за двама, като в офертата се включва закуска. Намират се и предложения за същата сума с изхранване, като плажът отново не е под прозорците, а над 1/3 от стаите гледат в прозорците на съседния хотел.

Хотелите и апарткомплексите, които обаче не са с отлична локация, предлагат оферти от 80 лв. на вечер на базата на all inclusive и безплатен паркинг, като така цената за три нощи излиза 240 лв., но без храна. Най-добри цени дават хотелите в традиционно зимните курорти, като петзвезден СПА хотел е 72 лв. на нощувка за двама или 216 лв. без храна, а в тризвезден цената пада до 42 лв. на вечер. На голям интерес се радват автобусни екскурзии към Виена, Будапеща и Плитвичките езера в Хърватия. Настаняването е в тризвездни хотели, а цените варират от 220 до 290 лв. на човек.

Последвайте канала на

Novini.bg
6331 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини