Германската безработица се е повишила незначително до 6,1 на сто през август, а италианската е намаляла до 6,5 на сто

  • 30 август 2024 12:29

  • 132
  • 1
Германската безработица се е повишила незначително до 6,1 на сто през август, а италианската е намаляла до 6,5 на сто
© pixabay

Равнището на безработицата в Германия е нараснало незначително през август спрямо предходния месец с 0,1 процентни пункта до 6,1 на сто. Това се посочва в първоначалната прогноза, публикувана днес от Федералната агенция по заетостта и цитирана от ДПА.

Общият брой на незаетите хора в Германия се е увеличил с 63 000 души до 2,872 милиона души през август спрямо юли заради сезонни фактори, обяви агенцията. Те са със 176 000 души повече спрямо същия месец на миналата година.

Федералната агенция на по заетостта базира оценката си на достъпните данни до 14 август.

"Трудовият пазар продължава да чувства влиянието на икономическата стагнация. Безработицата и непълната заетост продължават да нарастват през лятната ваканция", заяви Андреа Налес, председател на Федералната агенция по заетостта. 

За сметка на това равнището на безработицата в Италия е намаляло отчетливо през юли до 6,5 на сто, което е спад с 0,4 пункта спрямо предходния месец. Това обяви днес Националният статистически институт "Истат" (Istat), цитиран от Франс прес.

Безработицата сред младите хора на възраст между 15 и 24 години се е понижила допълнително, спадайки с 0,6 пункта до 20,8 на сто, въпреки че остава на значително високо равнище.

Ето какво влоши значителнo потребителските настроения в Германия

Безработицата при жените също се е свила с 0,9 на сто на месечна основа до 6,8 на сто, което допринася за намаляване на разликата с мъжете със стабилно ниво от 6,2 на сто. 

Броят на хората, търсещи работа, е намалял с 6,1 на сто през юли спрямо юни или със 107 000 души по-малко, търсещи работа. 

В същото време общото равнище на безработицата на активното население е нараснал с 0,1 пункта до 62,3 на сто.

Последвайте канала на

Калина Христова
132 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.30 | 13:40

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини