Авиокомпании смятат, че последствията от фалита на Еф Те И са управляеми

  • 05 юни 2024 14:47

  • 319
  • 0
Авиокомпании смятат, че последствията от фалита на Еф Те И са управляеми
© gettyimages

Големите германски ваканционни авиокомпании "Юроуингс" (Eurowings) и "Кондор" (Condor) смятат икономическите последици от неплатежоспособността на туроператора Еф Те И (FTI) за управляеми, предаде ДПА. 

В момента авиокомпаниите очакват решенията от синдика, каза говорител на "Юроуингс", което е дъщерното дружество на "Луфтханза" (Lufthansa).

Туроператорът подаде молба за откриване на производство по несъстоятелност в началото на седмицата.

Местата, които са били запазени за Еф Те И, не могат да бъдат върнати обратно. Нито една авиокомпания не даде данни за блокираните от туроператора места.

Фалит за третия по големина туроператор в Европа

Носеха се слухове, че броят на местата, резервирани от Еф Те И в двете компании, наскоро е бил намален. Съобщава се, че туристическата компания е трябвало да заплати билетите и на двете авиокомпании най-късно в деня на полета, което е стандартно пазарно условие.

"Предполагаме, че празнината, създадена от несъстоятелността на Еф Те И, ще бъде запълнена от пазара в краткосрочен план", обясни говорител на "Кондор".

Други германски туроператори, като ТУИ (TUI), вече стартираха специални кампании за продажби. Под марката "Юроуингс холидейс" (Eurowings Holidays) има и ол инклузив пакети със специални условия за клиенти на Еф Те И, които в момента не могат да пътуват.

Доказателство за оригиналното потвърждение на пътуването трябва да бъде предоставено по време на процеса на резервация. Според говорителя на авиокомпанията вече има рязък ръст на интереса към алтернативни оферти за пътуване.

"Кондор" и "Юроуингс" подновиха обещанието си, че няма да оставят клиентите на фалиралия туроператор и ще отведат всички туристи вкъщи.

Главният изпълнителен директор на "Дискавър еърлайнс" Бернд Бауер допълни, че туроператорът е много важен партньор на авиокомпанията и авиокомпанията е засегната от фалита на Еф Те И.

Последвайте канала на

Калина Христова
319 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини