Изграждат нов жилищен комплекс от затворен тип в подножието на Витоша

  • 04 юни 2024 13:36

  • 8611
  • 2
Изграждат нов жилищен комплекс от затворен тип в подножието на Витоша
© Freepik

София продължава да се разраства, като инвеститорите в жилищни комплекси имат основна заслуга за това. Справка в регистъра на Столична община показва, че разширението на югозапад – в посока Витоша – продължава. Софийски инвеститор е получил разрешително за строеж на жилищния комплекс „Княжево четири сезона резидънс“, в непосредствена близост до природата.

По план комплексът ще бъде построен в кв. „Княжево“, местност „Карпузица“, което се намира в близост до бул. „Цар Борис“, в подножието на планините Витоша и Люлин. Планирано е да се изградят общо четири жилищни кооперации от по шест етажа, които да бъдат от типа „затворен комплекс“.

Районът е популярен със своята близост до природата и нискоетажното строителство. Въпреки че новият жилищен комплекс ще бъде от типа ниско строителство и обещава големи зелени площи, ще натовари и без това доста натовареният от коли район покрай „Цар Борис“.

В Бургас ще строят нов квартал - „Кьошето“

Проектът е планиран преди около три години, но едва в средата на месец май 2024 г. получава разрешение за строителство от Столична община.

Планираме до няколко месеца да направим първа копка и до две години да финализираме проекта, каза за Economic.bg Николай Нарлийски, представител на компанията инвеститор в проекта – „Княжево четири сезона резидънс“ ООД.

Продажбите ще се осъществяват пряко чрез инвеститора, а не през агенция.

„Вече имаме резервирани апартаменти, но все още няма сключени предварителни договори“, уточни Николай Нарлийски.

Последвайте канала на

Владимир Василев
8611 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.04 | 14:55

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
негър от карпузица

2024.06.04 | 14:46

1
село владая... зимата мъгли, летоска прашоляк, мноко хубаф заповяда селянин на креди да купи

Добави коментар

Водещи новини