Петролът спада за трети пореден ден под натиска на високите лихви

  • 22 май 2024 09:33

  • 243
  • 3
Петролът спада за трети пореден ден под натиска на високите лихви
© pixabay

Цените на петрола продължиха да спадат в днешната азиатска търговия под натиска на очакванията от страна на инвеститорите, че УФР ще запази за по-дълго време високите лихви заради упорито високата инфлация, което пък намалява търсенето в най-голямата световна икономика, предаде Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, намаляха с 43 цента или 0,5 на сто до 82,45 долара за барел.

Договорите за американския лек суров петрол загубиха 50 цента или 0,6 на сто до 78,16 долара за барел.

И двата сорта отстъпиха с около 1 на сто вчера.

Представители на УФР заяви във вторник, че централната банка ще изчака още няколко месеца, преди да започне да намалява лихвите, за да бъде сигурна, че инфлацията е трайно на пътя към достигане на желаната цел от 2 на сто годишно.

Миналата седмица американските запаси на суров петрол и петролни продукти се увеличиха, сочат данните на Американския петролен институт.

Цените на бензина в САЩ спадат за четвърта поредна седмица, а същото важи и за тези на дизела.

Петролът на ОПЕК продължава да поскъпва

Инвеститорите очакват и протоколите от последната среща по паричната политика на УФР, както и официалните данни за запасите на САЩ, които ще бъдат обявени по-късно днес.

Последвайте канала на

Калина Христова
243 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 05:48

3
❤️ Г­о­р­е­щ­и­­ ­­­м­­­о­м­­и­ч­­е­­­т­­­а­ ­­в­и­­­ ­­­о­­ч­а­­­к­­в­­­а­­­т ­-­­­ X­­1­­8­­.­­­F­­­U­N

2024.05.22 | 10:53

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
П.у.т.к.ин к.а.пут

2024.05.22 | 10:20

1
лихвите нямат нищо общо - украинците унищожават руските нефтозаводи и орките са принудени да изнасят само суров п.е.т.р.ол за да не затворят кладенците си и за това цената на п.е.т.рола пада защото има свръхизлишък.

Добави коментар

Водещи новини