Изграждат комплекс от 28 вилни сгради до Ропотамо

  • 29 април 2024 17:26

  • 1005
  • 0
Изграждат комплекс от 28 вилни сгради до Ропотамо
© Freepik

Комплекс от 28 вилни сгради предстои да бъде изграден в Приморско, местност Шопака. Къщите ще са на един или два етажа с височина до 7 метра и капацитет до четирима души. Това става ясно от инвестиционно предложение, качено в сайта на РИОСВ – Бургас, за ОВОС.

Възложител на проекта е Мартин Маринов, който е собственик на земята, която е била земеделска, но е със сменен статут.

Местност Шопака е разположена между държавен път Бургас – Резово, държавен път Приморско – Ясна Поляна – Бургас и стопанска зона на гр. Приморско.

С времето тази местност се налага като място за търговска и складова дейност, основно за продажба на строителни материали. В района са изградени три големи хипермаркета, както и бензиностанция, отбелязва Economic.bg.

Чуждестранен инвеститор вдига чисто нов жилищен комплекс край Варна

Компанията, която се занимава с инвестиционното проектиране, е „Геопроект – Приморско „ЕООД. Фирмата е регистрирана през 2005 г. в гр. Приморско, а едноличен собственик на капитала и управител на компанията е Дамян Димитров Петков според данни от Търговския регистър.

Собственикът на земята, върху която има план да бъдат изградени вилите, е Мартин Маринов. Той е собственик на „Кайт-Сърф зона“ ЕООД. Фирмата е основана през 2007 г. и се занимава с обучение за придобиване на правоспособност за управление на превозни средства, както и отдаване под наем на средства за воден транспорт.

В становището на Регионалната инспекция по околна среда и водите – Бургас от 8 април се казва, че проектът има вероятност да окаже значително отрицателно въздействие върху природни местообитания, видовете и техните местообитания, предмет на опазване в защитена зона „Ропотамо“.

В резултат на всичко това от регионалната инспекция искат да се изготви подробен доклад за оценка на степента на въздействие върху защитената зона. Да се представят смекчаващи мерки за „предотвратяване, намаляване и възможно най-пълно отстраняване на неблагоприятните въздействия от осъществяване на инвестиционното предложение върху видовете, извън тези, предмет на опазване на защитената зона“, пишат още от регионалната инспекция.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1005 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини