Започна седмицата на дизайна в Милано – не пропускайте да посетите тези 2 инсталации!

  • 17 април 2024 09:35

  • 353
  • 0
Започна седмицата на дизайна в Милано – не пропускайте да посетите тези 2 инсталации!
© Roca

Ако в периода 15-21 април сте в Милано, не пропускайте да посетите локациите от Седмицата на Дизайна, включително двете изключителни инсталации на ROCA.

Компанията, световен лидер в дизайна и производството на изделия за баня,  ще представи най-новите си колекции и авангардни иновации в две различни концептуални пространства. Mediterranean Perspectives" ("Средиземноморски перспективи") в Salone del Mobile и "Sparking Change" ("Искри на промяната") във Fuorisalone са израз на постоянния фокус на ROCA върху новаторските решения, устойчивостта и творческия опит.

Roca на изложението Fuorisalone

Инсталацията "Sparking Change" ("Искри на промяната"), проектирана от Mario Cucinella Architects, е вдъхновена от скорошното пускане в експлоатация на първата в света електрическа тунелна пещ в завода на Roca Group в Гмунден, Австрия. Тя олицетворява принципите на кръговата икономика и декарбонизацията, демонстрирайки положителното въздействие върху околната среда на тази пионерска иновация, която води до промяна на парадигмата в сектора на керамиката.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roca (@roca_global)

 

 

"Sparking Change" илюстрира иновативна техника, която уважава околната среда и подобрява традицията, като създава полукръгъл фон, съставен от 1200 3D принтирани керамични блока", обяснява Марио Кучинела, основател и творчески директор на MCA - Mario Cucinella Architects. " Тази експозиция е доказателство, че технологиите и дигитализацията вече не са само инструменти за създаване, но и за стимулиране на нови идеи."

Инсталацията символизира положителното въздействие на технологията e-kiln (електрическа тунелна пещ) и показва как знанията, опитът и технологиите водят до новаторски иновации в производството на санитарна керамика. Всяко 3D принтирано глинено блокче е произведено чрез процес с ниско въздействие върху околната среда, при който се използва първична глина и рециклирана керамика. Формата и цветовият градиент на кривата са символи на работните температури на процеса на изпичане на керамиката. Свободностоящата конструкция може да се сглоби без допълнителни строителни дейности и е лесна за разглобяване, което гарантира потенциала ѝ за повторна употреба при бъдещи събития.

Инсталацията на Roca ще предложи на посетителите уникална комбинация от физическо и виртуално участие. Разширената реалност ще позволи на гостите да се потопят в интерактивно преживяване, за да научат повече за предимствата на новата тунелна пещ на Roca с нулеви въглеродни емисии.

Fuorisalone Interni "Cross Vision" Università degli Studi di Milano Via Festa del Perdono 7, 15-28 април

Roca на Salone del Mobile

Разположен в претъпканото Международно изложение за бани, павилионът на Roca се отличава с геометричен дизайн, напомнящ за Средиземно море и тясно свързан с архитектурата на Барселона. Проектиран от базираната в Барселона архитектурна фирма Mesura, "Mediterranean Perspectives" ("Средиземноморски перспективи") е интро-зелен дизайн, който се отваря чрез централен площад, приканващ посетителите да влязат и да разгледат интериора.

"Нашата цел е да предоставим на посетителите поглъщащо преживяване", казва Бенджамин Ибора от Mesura. "Стремим се да създадем запомнящо се изживяване, което надхвърля обичайното, като приканваме гостите да разгледат различните изложени продукти и колекции, а също и да разберат ценностите и наследството на Roca."

Геометрията заема централно място в дизайна на павилиона. Отвън той представлява завръщане към произхода на Roca и характера на Барселона. След като влезете вътре, разнообразието от геометрии създава уникална атмосфера и вътрешен обем, с различни капсули за всяка колекция, всяка със собствена атмосфера, геометрия и материали.

Материалът е решаващ фактор при проектирането на това ефимерно пространство. В съответствие с ангажимента на Roca за устойчивост, Mesura използва като суровина рециклирана дървесина от предишни проекти и щори от миналогодишния панаир ISH във Франкфурт, за да намали въздействието върху околната среда.

Salone del Mobile Pavilion 10 Stand Nº B19-C12 Rho Fiera Milano 16-21 април

Още новини от ROCA и най-новите колекции за баня на компанията на www.roca.bg

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
353 0

Свързани новини

Водещи новини