Одобрение на Ethereum ETF: шансът е 25%

  • 27 март 2024 17:54

  • 1080
  • 0
Одобрение на Ethereum ETF: шансът е 25%
© Pixabay

С нарастването на очакванията, търговците са на ръба, борейки се с надвисналата възможност Ethereum ETF да бъде изправен пред отхвърляне.

В рязък контраст с бързото одобрение, дадено на Bitcoin Spot ETF, ETF на Ethereum остава впримчен в регулаторна неопределеност, очаквайки желаната зелена светлина от SEC.

Закъснения и несигурност

След като SEC пази воал от мълчание по въпроса, сега всички очи са приковани към Мей за присъда. Оптимизмът обаче намалява с всеки изминал ден. Първоначалните очаквания за гладко одобрение отстъпиха място на скептицизъм, като шансовете за одобрение паднаха до едва 50%, което е далеч от предишните прогнози, пише Kriptonovini.bg. 

Същността на забавянето на одобрението се крие в класификацията на Ethereum като ценна книга или като стока. Въпреки че Биткойнът осигури ясна класификация като стока, регулаторният статут на Ethereum остава неразрешен, което изисква засилен контрол от страна на SEC.

Регулаторен контрол

Скорошни разследвания на обмен на криптовалута от SEC относно определянето на Ethereum само задълбочиха съществуващите съмнения. Предишната позиция на Гари Генслер през 2018 г., категоризираща Ethereum като „Не е ценна книга“, сега изглежда се сблъсква с настоящите несигурности около регулаторния му статус.

Кати Ууд: Очакваме одобрението на SEC предимно за Биткойн и Етериум

Оптимизъм сред несигурност

На фона на преобладаващата несигурност мненията в общността се различават. Докато някои очакват мрачен изход, други с нетърпение очакват предстоящото решение. Крейг Салм, главен правен директор на Grayscale, остава оптимист за одобрението, като подчертава значението на достъпа на инвеститорите до Ethereum.

Салм черпи от минали положителни ангажименти между Grayscale и SEC по време на дискусии относно одобрението на Bitcoin ETF. Въпреки този оптимизъм, анализаторите на Bloomberg преразгледаха прогнозата си за одобрение от 35% на едва 25%, позовавайки се на липсата на възходящи сигнали, напомнящи процеса на одобрение на Bitcoin ETF.

Потенциални забавяния и устойчивост на пазара

Анализаторът Джеймс Сейфарт намеква за потенциални забавяния в процеса на одобрение, добавяйки още един слой напрежение към сагата за Ethereum ETF. Въпреки преобладаващите сътресения, устойчивостта на Ethereum в лицето на скорошни мечи епизоди, насочени към нива над $4000, предлага искрица надежда на фона на несигурността.

Биткойн ETF е само началото, според създателя на Chainlink

Гледаме напред

Тъй като негативните заглавия доминират в крипто сферата на фона на сагата с Ethereum ETF, крайният срок на SEC 23 май за окончателно решение остава непоколебим. Докато несигурността преобладава, крипто ентусиастите очакват резултата със затаен дъх, нетърпеливи да станат свидетели на въздействието на това основно регулаторно решение върху бъдещето на Ethereum и по-широкия пазар на криптовалутите.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1080 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини