Цените на петрола остават без съществени промени

  • 07 март 2024 10:02

  • 5840
  • 1
Цените на петрола остават без съществени промени
© Pixabay

Цените на петрола останаха без съществена промяна, след като данните за външна търговия на Китай бяха по-оптимистични от очакваните, както и заради по-малко от очакваното увеличение на запасите от суровината в САЩ, предаде Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се понижиха с 4 цента до 82,92 долара за барел в азиатската търговия.

Котировките на американския лек суров петрол се понижиха с 1 цент до 79,12 долара за барел.

"Данните за търговския баланс на Китай са положителен знак за перспективите за търсенето на петролния пазар", каза независимият анализатор от Оукланд Тина Тенг, цитирана от Ройтерс. Тя обаче добави, че настроенията за избягване на риска доминират на финансовите пазари.

Китай, който е най-големият вносител на суров петрол в света, отчете ръст от 5,1 на сто на вноса на суровината през първите два месеца на 2024 г. спрямо същия период на миналата година до около 10,74 милиона барела на ден, показват данни от митническите служби на страната.

Анализатори обясняват тенденцията с увеличените покупки на нефт от рафинериите, които са искали да посрещнат увеличеното търсене на горива по време на празниците, свързани с китайската Нова година.

Вчера двата водещи международни сорта поскъпнаха с 1 на сто, след като запасите от суров петрол се повишиха за шеста поредна седмица, увеличавайки се с 1,4 милиона барела, но този ръст бе по-малък от 2,1 млн. барела, който се очакваше от анализаторите, анкетирани от Ройтерс, предаде БТА.

Петролът на ОПЕК се покачи над 83 долара за барел

Последвайте канала на

Десислава Станева
5840 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.07 | 10:59

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини