Биткойн ETF е само началото, според създателя на Chainlink

  • 29 февруари 2024 14:49

  • 993
  • 1
Биткойн ETF е само началото, според създателя на Chainlink
© Bing Image Creator

Сергей Назаров, създател на Chainlink (LINK), смята, че неотдавнашното въвеждане на спот Биткойн (BTC) борсово търгуваните фондове (ETF), е ключов момент за индустрията, който може да доведе до значителен приток на капитали от световния финансов сектор.

В неотдавнашно интервю Назаров подчерта, че основните нови участници, които движат настоящия цикъл на крипто пазара, са институциите в глобалната финансова система. С успеха на Биткойн ETF се очаква тези институции да потърсят алтернативни начини за ангажиране с дигиталните активи. Според Назаров все още има значителен неизползван потенциал за навлизане на капитали на криптопазарите.

Фoндът нa Πитъp Tийл инвecтиpaл $200 милиoнa в битĸoйн и eтep тoчнo пpeди възxoдa им

Той подчерта, че глобалната финансова система представлява значителна група от нови купувачи в този цикъл. Биткойн ETF-ите предоставят на тези институции канали за инвестиции и плащания, като предлагат структури, съобразени с техните рискови профили и нива на комфорт.

Кати Ууд: Очакваме одобрението на SEC предимно за Биткойн и Етериум

Назаров очаква, че въвеждането на ETF ще отвори значителен нов пазар не само за Биткойн, но и за други ETF за криптовалути. Освен това той прогнозира последваща фаза на токенизация на активите, при която банките ще създават активи, които да се конкурират с ETF или да ги допълват, което допълнително ще стимулира притока на капитали.

Назаров отбеляза, че институциите, съставляващи значителен пазар, са развили ново доверие в криптовалутите и сега имат безпрецедентен достъп до цифрови активи.

Той определи това развитие като преломен момент, означаващ, че основните мениджъри на активи в световен мащаб, включително най-големите, са достигнали ниво на комфорт с криптоактивите, пише cryptodnes.bg. 

Назаров смята, че тази съдбоносна промяна предоставя средства за ангажиране на огромен пазар с криптовалутите, чийто мащаб все още може да не е напълно осъзнат от средния потребител или някои институции. По този начин той разглежда това като значителна стъпка към интегрирането на световния финансов пазар в сферата на криптовалутите и блокчейн технологията по невиждан досега начин.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
993 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.29 | 17:07

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини