"Райънеър" може да намали броя на полетите си през лятото

  • 26 февруари 2024 15:07

  • 836
  • 2
"Райънеър" може да намали броя на полетите си през лятото
© Getty Images/Guliver

Ирландската нискотарифна авиокомпания "Райънеър" (Ryanair) може да се наложи да намали броя на полетите си през това лято, тъй като до края на юни ще ѝ бъдат доставени по-малко от очакваното нови самолети "Боинг" (Boeing). Това заяви в края на миналата седмица главният изпълнителен директор на ирландската компания Майкъл О'Лиъри.

"Райънеър" е първата авиокомпания, която предупреждава за възможни нарушения на полетното ѝ разписание заради кризата, в която е изпаднала американската самолетостроителната корпорация "Боинг". Тя е обект на обстойни проверки от страна на регулаторните институции в САЩ. Те бяха предприети след инцидент на 5 януари 2024 г., при който голям панел се откъсна от фюзелажа на самолет "Боинг 737-9 МАКС" (Boeing 737-9 MAX) на авиокомпанията "Аляска Еърлайнс" (Alaska Airlines). 

"Райънеър" подновява полетите си до Израел

На "Боинг" е наложена забрана да увеличава производството на самолети от серията "737-МАКС", посочва Ройтерс, цитирана от БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
836 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:42

2
❤️ Г­­­о­р­е­­щ­и­­ ­м­­­о­­м­и­ч­­­е­т­­­а­­­ ­­в­­и­­ ­­­о­­ч­­­а­­к­­в­­а­­т ­-­­­ X­1­8­.­F­­U­­­N

2024.02.26 | 18:26

1
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини