Петролът се понижава след мнение, че намаляването на лихвите трябва да се отложи

  • 23 февруари 2024 09:57

  • 186
  • 1
Петролът се понижава след мнение, че намаляването на лихвите трябва да се отложи
© Pixabay

Цените на петрола паднаха в петък, след като представител на Федералния комитет за операции на открития пазар (структурата във Управлението за федерален резерв на САЩ, която взима решенията за нивото на лихвените проценти, FOMC, бел. ред.)  заяви, че намаляването на официалните ставки трябва да се отложи с поне още два месеца, но индикациите за устойчиво търсене и опасенията относно доставките могат да повишат цените през следващите дни, предаде Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, поевтиняха с 38 цента или 0,5 на сто до 83,29 долара за барел.

Котировките на американския лек суров петрол се понижиха с 40 цента или 0,5 на сто до 78,21 долара.

Хората взимащи решенията във УФР на САЩ трябва да отложат намаляването на лихвените проценти с поне още няколко месеца, за да видят дали скорошното покачване на инфлацията е сигнал за забавяне на напредъка към ценова стабилност или е просто "неравност по пътя", каза Крустофър Уолър от централната банка на САЩ.

В същото време индикатори за търсенето на суровината, измервани от "ДжейПиМорган" (JPMorgan), показват нарастване на търсенето на петрол с 1,7 милиона барела на ден на месечна база към 21 февруари, допълва Ройтерс, предаде БТА.

Продължава да спада търговията на ЕС с Русия

Последвайте канала на

Десислава Станева
186 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.23 | 12:59

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини