Nike съкращава над 1600 от служителите си

  • 16 февруари 2024 10:43

  • 443
  • 1
Nike съкращава над 1600 от служителите си
© GettyImiges

Компанията "Найки" (Nike) обяви, че ще съкрати над 1600 от своите служители, предаде Ройтерс. Производителят на спортни стоки предприема съкращения на около 2 на сто от своя персонал, за да намали разходите си на фона на очаквания спад на печалбата на компанията през тази година. Към 31 май 2023 г. служителите на "Найки" са били около 83 700, посочва Ройтерс, цитирани от БТА.

През декември 2023 г. американската корпорация съобщи, че планира икономии в размер на 2 млрд. долара през следващите три години. Планът на "Найки" включва съкращения на служители, сред които и на мениджъри, ограничаване на производството на някои от продуктите на компанията и по-широко въвеждане на автоматизация при нейната дейност.

Корпорацията очаква разходите й за изплащане на обезщетения на уволнени служители да достигнат между 400 милиона и 450 милиона долара. 

Шефът на "Гугъл" предупреди в писмо до всички служители за предстоящи съкращения

Очаква се първата вълна от съкращения да започне днес и да приключи до края на това тримесечие, информира "Уолстрийт джърнъл". Изданието посочва, че не се предполага уволненията да засегнат заетите в магазините на "Найки", екипите за създаване на нови продукти или тези служители, които работят в центровете за обработка и дистрибуция на продукцията на компанията. 

Последвайте канала на

Калина Христова
443 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.16 | 11:25

1
Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини