Цените на едро в Германия са се понижили

  • 12 декември 2023 11:11

  • 594
  • 1
Цените на едро в Германия са се понижили
© pexels.com

Цените на едро в Германия през ноември са били с 3,6 на сто по-ниски в сравнение със същия месец на 2022 г. Това сочат най-новите данни на германската статистическа служба "Дестатис", публикувани днес на сайта ѝ, предаде БТА.

Както и през предходните месеци, показателят намалява най-вече заради сравнението с 2022 г., когато са били отчетени високи нива на цените на едро във Федералната република на фона на руското военно нахлуване в Украйна. Най-голям принос за снижаването им има същественото поевтиняване на годишна основа през ноември (с 13,9 на сто спрямо ноември 2022 г.) на продуктите, получени при преработката на петрол. Този спад на цените им се дължи предимно на сравнението с миналата година, когато тези продукти поскъпнаха значително, посочва "Дестатис".

За разлика от тях плодовете, зеленчуците и картофите са поскъпнали средно с 14,8 на сто на едро.

Промишлените поръчки в Германия бележат неочакван спад през октомври

На месечна основа спрямо октомври 2023 г. германските цени на едро са се понижили с 0,2 на сто.  

Последвайте канала на

Калина Христова
594 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.12 | 13:32

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини