Петролът поскъпва в азиатската търговия на фона на сигнали за допълнителни съкращения от ОПЕК+

  • 20 ноември 2023 09:38

  • 234
  • 1
Петролът поскъпва в азиатската търговия на фона на сигнали за допълнителни съкращения от ОПЕК+
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Цените на петрола се повишиха в днешната азиатска търговия, засилвайки очакванията, че допълнителни съкращения на добивите от страна на ОПЕК+ биха тласнали нагоре котировките, които се движат предимно низходящо през последните четири седмици, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Сортът Брент от Северно море, който е референтен за Европа, поскъпна с 57 цента или 0,7 на сто до 81,18 долара за барел.

Американският лек суров петрол прибави 51 цента до 76,40 долара за барел.

И двата контракта бяха нагоре с 4 на сто в петък, след като три източника от ОПЕК+ разкриха пред Ройтерс, че организацията е готова да обмисли дали да направи допълнителни съкращения на доставките на петрол по време на срещата си на 26 ноември.

Цените на петрола паднаха с почти 20 на сто от края на септември, докато спредовете за Брент и американския лек суров петрол миналата седмица преминаха в контанго (ситуация, при която цената на фючърсните контракти е по-висока от спот цената – бел. ред.).

Асен Василев: Няма причина бензинът да поскъпне

Последвайте канала на

Десислава Станева
234 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.20 | 13:30

1
И двамата ще го харесате: желязна еpекция за цяла нощ, няма бързо да свършваш: cвирка, анален и вагинален ceкc, колкото поискаш, подобряване на издръжливостта до 10 ПЪТИ по-дълго, ярък оргазми и за двамата, Подобряване на вкуса на спepмaта: тя ще иска да поглъща все повече и повече! Съветвам всеки да опита------> mub.me/bluex

Добави коментар

Водещи новини