"Тесла" удвоява вноса на компоненти от Индия

  • 14 ноември 2023 11:22

  • 1066
  • 1
"Тесла" удвоява вноса на компоненти от Индия
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Американският производител на електрически автомобили "Тесла" (Tesla) планира да удвои броя на компонентите, които внася от Индия. Това съобщи днес индийският министър на търговията Пиюш Гоял в публикация в социалната мрежа "Екс" (X), цитирана от Ройтерс.

"Горди сме да видим все по-големия дял на компонентите от Индия във веригата за доставки на електрически автомобили на "Тесла". Американската компания е напът да удвои вноса на компоненти от Индия", написа Гоял в "Екс", след като посети завода във Фримонт, Калифорния. 

"Тесла" ще прави електромобили за 25 000 евро в Германия

Гоял обаче добави, че не е успял да се срещне с шефа на "Тесла" Илон Мъск при посещението си в завода, предаде БТА.

Той заяви през септември, че "Тесла" се опитва да получи тази година компоненти от Индия на стойност между 1,7 и 1,9 милиарда долара.

Посещението на министъра в САЩ трябваше да включва разговори с Мъск относно плановете на "Тесла" да построи завод в Индия, който да произвежда 24 000 автомобила там, използвайки повече местни компоненти и изграждайки инфраструктура за зареждане, съобщи Ройтерс миналата седмица. 

Последвайте канала на

Калина Христова
1066 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.14 | 13:12

1
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини