Акциите на Netflix скочиха с близо 14% заради ръст на абонатите

  • 19 октомври 2023 14:24

  • 683
  • 0
Акциите на Netflix скочиха с близо 14% заради ръст на абонатите
© Getty Images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Книжата на американския стрийминг гигант Netflix се покачиха рязко по време на днешната предпазарна търговия на Уолстрийт, след като резултатите на компанията за третото тримесечие надминаха прогнозите на анализаторите, съобщи Си Ен Би Си.

Акциите се повишиха с 13,8 на сто към 12:24 българско време.

Компанията отчете нетен ръст на абонатите си с 8,8 милиона, доста над очакванията. Това е най-големия подобен тримесечен ръст на Netflix от второто тримесечие на 2020 г. Технологичната корпорация също така заяви, че очаква оперативен марж от 20 процента за цялата 2023 г., което е в горния диапазон на предварителните ѝ оценки.

През тримесечието юли-септември Netflix предприе мерки срещу споделянето на пароли, като сега ограничава използването на акаунт до едно домакинство. От платформата добавиха и нова опция за абонамент, която позволява на потребителите да плащат по-малко, ако гледат реклами преди и по време на филми и предавания.

"Нетфликс" планира да повиши цените на стрийминг услугата си

Също така компанията изненада анализаторите с прогноза за сходен ръст на абонатите си през сегашното, четвърто тримесечие, с разлика надолу или нагоре от "няколко милиона".

Приходите на Netflix през третото тримесечие са възлизали на 8,542 милиарда долара, което представлява годишен ръст със 7,8 на сто. Нетната печалба е нараснала до 1,677 милиарда долара спрямо 1,398 милиарда долара, отчетени през същия период на 2022 г.

Стойността на акциите на Netflix" скочи с около 30% през последната година, но все пак остава по-ниска, отколкото през 2021 г., информира БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
683 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини