Агенцията по храните запечата лавката със съмнителни дюнери

  • 02 октомври 2023 18:32

  • 2122
  • 3
Агенцията по храните запечата лавката със съмнителни дюнери
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ)-Пловдив се самозира за случая с 18 деца, получили стомашни проблеми след консумация на дюнери в с. Розино.  Храната е купена от лавка в ромската махала на селото.  

Незабавно е изпратен екип за проверка. При инспекцията е установено, че обектът притежава временна регистрация за преместваем обект, съгласно Закона за храните, за срок от една година. Удостоверението за регистрация не включва приготвяне на дюнер на място, какъвто децата са посочили, че са консумирали тази сутрин.  Инспекторите на областната дирекция са установили, че в обекта се предлагат и други видове храни, приготвени на място, за които не е подадено уведомление, съобщава "Марица".

В хода на проверката не са установени налични готови храни, които да бъдат изследвани в лаборатория. Извършват се проверки на документите за постъпилите в обекта храни и суровини.

20 деца са с хранително натравяне, след като яли дюнери в Розино

Инспекторите са взели проби за лабораторен анализ от кухненски повърхности и натривки, в т.ч. от персонала – един готвач, който е и собственик на обекта.

Ще се проверят и  доставчици, зареждали заведението в последните дни, с цел пълна проследимост на храните.

В резултат на извършената проверка в обекта, на собственика ще бъде съставен акт за установено административно нарушение, заради неспазване на режима на работа, за който е получил разрешение. Обектът е запечатан и се охранява от полицията. Инспекцията продължава до пълното изясняване на случая. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2122 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Тея пък взеха

2023.10.03 | 10:07

3
Че са разработиха.Затворете всичко вредно в големите вериги също!

2023.10.03 | 01:07

2
Искате ли нови усещания в SEX? Това е по-добро от всяка виагра и ще изведе сексуалния ви живот на ново ниво. Просто опитайте и никога няма да съжалявате, прочетете го сами.-----> mub.me/medbg
Мангалска работа

2023.10.02 | 20:50

1
......Храната е купена от лавка в ромската махала на селото. ...... А бе хора - луди ли сте бе да купувате каквото и да било от орките още повече храна? За тях думата хигиена е абсолютно непозната.

Добави коментар

Водещи новини