“Рубин” в Плевен стартира трета инвестиция за 110 милиона лева с германски партньори

  • 25 септември 2023 15:53

  • 8402
  • 6
“Рубин” в Плевен стартира трета инвестиция за 110 милиона лева с германски партньори
©

Пред кмета на Плевен Георги Спартански бе представен иновативен проект за орнаментно, закалено стъкло с ниско съдържание на желязо за фотоволтаици.  Завод “Рубин” стартира трета инвестиция за 110 милиона лева, чрез която ще се открият 150 нови работни места за висококвалифицирани специалисти.

Кметът на Плевен Георг Спартански връчи на Георги Пасков, изпълнителен директор на „Глас Контрибюшън“ - компанията собственик на предприятието за стъкло , разрешението за строеж в индустриалната зона на града.

Проектът предвижда изграждане и въвеждане в експлоатация на 300 тонна ванна пещ с партньорство от немски компании. Фирма “Nikolaus Sorg GmbH & Co.KGс” е ангажирана с инженеринга, доставката и монтажа на основното оборудване. “Sorg Feuerungsbau und Service GmbH” ще изгражда металната конструкция на ванната пещ и регенеративните камери.

“Excelsius Global Services GmbH” разработва нейното подгряване, пълнене и пускане в експлоатация, а “EME GmbH” проектира и ще строи цеха, в който ще се намира едно от най-модерните съоръжения при производството на стъклени изделия. Всички машини и съоръжение са произведени в Европейския съюз.

Инвестиционната програма на дружеството стартира третия етап след финализиране на успешни два проекта, получили сертификати за инвестиция клас „А“.

С новата мощност, която ще бъде завършена до средата на 2024 г. , инвестициите в завод “Рубин” достигат 250 милиона лева.

Георги Пасков обсъди с кмета Георг Спартански възможността голяма международна компания да бъде привлечена в завод “Рубин”, която да инвестира в иновативен проект над 150 000 000 лева. Това е нов вид материал - орнаментно, закалено стъкло с ниско съдържание на желязо за фотоволтаици. Той е изключително важна част от фотоволтаичните модули. Проектът включва и технология за изработка на стъкла за фотоволтаични стъклени фасади, която намалява въглеродните емисии и дава енергийна автономност на сградите.

Георги Пасков, изпълнителният директор на компанията собственик на завод “Рубин”, благодари на кмета Георг Спартански за действията и подкрепата на местната власт към инвеститорите в регионалната икономика.

Последвайте канала на

Novini.bg
8402 6

Коментари 6

Добави коментар

2023.09.26 | 05:40

6
Лъжа.е.

2023.09.25 | 23:14

5
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

2023.09.25 | 17:00

4
Квото и да стартира в България, вариантите са само 2, или са измамници или ще ги измамят, други варианти няма.

2023.09.25 | 16:07

1
!!! В престъпната група влиза и една жена. Лицето, Надежда Дойчева, която се занимава с недвижими имоти като нейната задача е да намира така наречените жертви. Фирмата с която оперира е „Кеър ту ю“ ООД. Актуалното състояние на фирмата към 12.10.2021 година е обявена в несъстоятелност, но това не пречи дамата с половинката си, Стоян К., да се ширят в голяма къща под наем в Банкя. Възниква въпросът: От къде имат пари да поддържат този висок стандарт на живот? !!! ................................................................................................................................................ !!! Надежда Дойчева е близка приятелка с Полина Станчева, разобличена от Господари на ефира за измами чрез уреждане на кредити, за което ви пращаме и снимка за доказателство. !!! ................................................................................................................................................ !!! Полина Станчева Хамид и Надежда Дойчева !!! СНИМКА. Абе това със сигур е една и съща надежда дойчева с нейната гадна и грозна циганска мутра ама тук малко повече с грим , филтри и фотошоп ресурс е прекалила.!!!

2023.09.25 | 16:07

3
Люк Пери Американски актьор
Brutalno grozna ciganko

2023.09.25 | 16:07

2
гдпоп - полу голи снимки че че че бобовдолскио зандан заради "" лоффци на пъдоффили "". !!! Лошото е, че дори и реално да няма такъв запис, с програми като Adobe Premiere, 4D Cinema и Adobe Aftereffects могат да ти изфабрикуват такъв! Ако те познават разбира се. И имат твои снимки. !!! Разбира се , че имат мой снимки, че от гепиме и елмаз.

Добави коментар

Водещи новини