Петролът поевтиня

  • 21 септември 2023 10:53

  • 1018
  • 1
Петролът поевтиня
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Котировките на петрола продължават да се понижават и днес, след като вчера регистрираха най-големия си спад за последния месец, на фона на изявлението от страна на Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ, че лихвените проценти ще останат на по-високо равнище за по-дълго време. Това успя да компенсира ценово данните за намалелите запаси от суровината в САЩ, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се понижиха с 67 цента или 0,72 на сто до 92,86 долара за барел в азиатската търговия.

Американският лек суров петрол поевтиня със 71 цента или 0,79 на сто до 88,95 долара за барел, което е най-ниското ниво на контракта от 14 септември.

Късно вчера УФР остави непроменени основните си лихвени проценти, но от централната банка на САЩ посочиха, че до края на годината нивата могат да бъдат увеличени отново, което може да намали икономическия растеж и общото търсене на гориво.

Тази позиция на УФР доведе до увеличаване на курса на долара до най-високото му ниво от началото на март, което също оказва натиск върху цените на петрола.

Петролът поевтинява

Последвайте канала на

Десислава Станева
1018 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.21 | 15:00

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини