Юридически разходи са свили чистата печалба на "Дойче банк" през второто тримесечие

  • 26 юли 2023 11:44

  • 192
  • 0
Юридически разходи са свили чистата печалба на "Дойче банк" през второто тримесечие
©
Слушай новината Слушай новината

Значителни разходи за преструктуриране на "Дойче банк" (Deutsche Bank) и за правни спорове са довели до спад на печалбата на групата през второто тримесечие, предаде ДПА, цитирани от БТА. 

Печалбата, разпределима сред акционерите, е 763 млн. евро или с 27 процента по-малко, отколкото през същия период на миналата година. 

"Дойче банк" планира съкращения

Анализаторите все пак очакваха още по-голямо понижение. "Дойче банк" обясни спада с извънредни разходи за 655 млн. евро, произтичащи от преструктуриране на групата и правни спорове, много от които - свързани със стари случаи. 

Същевременно приходите са се повишили повече от очакваното. Нетните приходи на банката са нараснали с 11 на сто до 7,4 млрд. евро спрямо същия период на миналата година - по-силен резултат от очаквания от анализаторите. 

Значителен растеж на корпоративното банкиране и банкирането на дребно е компенсирало свиването на инвестиционното банкиране и управлението на фондове. 

Банката е заделила значително повече средства като резерви за необслужвани кредити спрямо миналата година. Въпреки това за цялото първо полугодие "Дойче банк" обяви най-високата си печалба преди отчитане на данъци от 2011 г. - близо 3,3 млрд. евро. 

Последвайте канала на

Калина Христова
192 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини