Запасите от памук в Индия може да спаднат до най-ниското си ниво от две десетилетия

  • 16 март 2023 14:21

  • 186
  • 0
Запасите от памук в Индия може да спаднат до най-ниското си ниво от две десетилетия
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Запасите от памук в Индия може да спаднат с близо 16 процента през 2022/23 г. от година по-рано до най-ниското си ниво от почти две десетилетия, тъй като неблагоприятните метеорологични условия намалиха добивите, съобщи Ройтерс, позовавайки се на водеща търговска организация.

По-ниските запаси ще ограничат износа от най-големия производител в света през следващата пазарна година, започваща от 1 октомври, и ще подкрепят световните цени. Това може също така да повиши вътрешните цени и да намали печалбите на местните текстилни компании.

Запасите от памук в края на пазарната 2022/23 г. може да паднат до 2,69 милиона бали (една бала е равна на 170 кг), най-ниското ниво от 2003/04 г., съобщи Асоциацията на памука на Индия (CAI).

Климатичните промени унищожават реколтата от памук в САЩ

Според асоциацията Индия вероятно ще произведе 31,3 милиона бали памук през настоящия сезон, завършващ на 30 септември, което е с 2,6 на сто по-малко от по-ранна оценка.

Спадът в производството вероятно ще доведе до по-ниски доставки на памук от Индия, позволявайки на конкуренти като Съединените щати, Бразилия и Австралия да увеличат товарите към ключови азиатски купувачи като Китай и Пакистан.

Индийският износ на памук през сезона може да спадне до 3 милиона бали от 4,3 милиона бали преди година, каза Асоциацията на памука на Индия.

 

 

Последвайте канала на

Калина Христова
186 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини