3 тенденции при покупката на жилище

  • 30 март 2023 09:00

  • 834
  • 0
3 тенденции при покупката на жилище
©

Собственият дом е цел, към която много хора се стремят в живота си. Той носи чувството на свобода, спокойствие и сигурност, а освен това ти дава възможност да го създадеш изцяло по свой вкус, стил и възгледи. Ако инвестицията в собствено жилище и за теб е водеща в последно време, днес разполагаш с атрактивни условия, за даосъществиш плана си с лекота. 

Пролетта идва със специалното предложение на Пощенска банка за жилищен кредит, с който си още една стъпка по-близо до мечтата си за свой дом. За да си наясно с тенденциите на имотния пазар подбрахме няколко факта, които да имаш предвид при избора на жилище.

София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе са градовете с най-високо търсене за покупка на имот

Обичайно, големите градове в страната като София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе привличат най-силно интереса на купувачите, които искат да закупят нов дом. Според анализ на Пощенска банка за последната година, приблизително 80% от заявленията за ипотечен кредит в банката са реализирани именно в тези градове, като столицата безспорно е доминираща в тази класация с 50% от сключените сделки. Купувачитетрайно насочват предпочитанията си към по-просторни и по-качествени жилища, като се наблюдава повишен интерес към имоти с отлични характеристики, в райони с по-добра инфраструктура и в близост до зелени площи.

Стилът в модерния интериор през 2023 г. 

Кои са тенденциите в интериорния дизайн през 2023 г., които вдъхват на домовете повече уют, автентичност и приятна обстановка? Един от съществените трендове напоследък е особено специфична като вкус и изпълнение идея, наречена „cottagecore“. Този стил популяризира не толкова лъскавия и изпъкващ дизайн, но връща погледа към старото, обикновеното и извънградското обзавеждане, в който доминират дървото и естествените материали. Холистичният дизайн е друга тенденция, която се определя ощекато интериора на бъдещето. Обзавеждането на дома зависи от любимите цветове и елементи, които успокояват неговите собственици и им внасят усещане за хармония и баланс. В посока на устойчивостта, към която бизнесът и все повече хора се стремят в ежедневието си, се очаква преминаване от синтетичните материали към все повече органични текстури. Потребителите се насочват към дизайн в хармония с естествения свят и цветове, свързани с природата. По този начин се насърчава използването на възобновяемите материали като вълна, памук, бамбук, корк в дизайнерските елементи като подови настилки, мебели и текстил.

Пролетни условия за жилищни кредити

Със старта на новия сезон и за да имаш свобода да реализираш идеите си, Пощенска банка ти предоставя атрактивни условия, с които може да финансираш покупката на собствено жилище. До 30 април, при кандидатстване за жилищен кредит, в лева, в Пощенска банка, можеш да спестиш от първоначалните разходи, свързани с финансирането на новия ти дом, като се възползваш от промоционалното предложение за възстановяване на разходите за учредяване на ипотека в размер до 500 лв. Кредитът е с максимален размер до 700 000 лева, срок на изплащане до 35 години и опция за финансиране до 85% от пазарната оценка на имота. Налична е и опцията „Флекси“,която ти предлага гъвкавост при разпределението на месечната ти вноска спрямо твоя бюджет, като можеш да увеличаваш или намаляваш размера ѝ, както и да пропуснеш еднократно плащане веднъж в годината.

А ако към момента на кандидатстване за жилищен кредит, в периода на кампанията, не ползваш друг продукт в банката, можеш да се възползваш и от допълнителна преференция - още до 300 лева допълнително възстановяване на разходите за учредяване на ипотека, но не повече от общо 800 лв.

Промоционалните условия за жилищен кредит от Пощенска банка са валидни в периода от 21 март до 30 април 2023 г., за да осъществиш с лекота плановете си.

В специализираните Центрове за жилищно кредитиране процесът се случва бързо и лесно 

Пощенска банка притежава дългогодишен опит в ипотечното кредитиране и работимного активно за това да предлага иновативни продукти с добавена стойност, коитоотговарят на очакванията и на най-взискателните клиенти. В специализираната мрежа от Центрове за жилищно кредитиране, които са вече над тридесет в цялата страна, клиентите могат да се консултират с експерти в областта на жилищното кредитиране, които да им помогнат да изберат най-подходящото за тях финансово решение, както и да им съдействат през целия процес от кандидатстване до усвояване на кредита.

Кандидатстването днес може да бъде и изцяло дигитално

За клиентите, които предпочитат удобството на дигиталните услуги и дистанционния процес, банковата институция създаде Онлайн центъра си за жилищно кредитиране. Сега можеш да кандидатстваш за жилищен кредит от комфорта на дома или офиса, както и да получиш становище за предварително одобрение изцяло он-лайн, с което спестяваш ценно време за себе си и същевременно получаваш достъп до експертна консултация от най високо ниво.

Пролетта ти дава увереност за сбъдването на нови мечти, а с финансовите решения на Пощенска банка е още по-лесно. Научи повече на www.postbank.bg, в широката клонова мрежа на банката в цялата страна или на номер *7224.

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)

Novini.bg
834 0

Водещи новини