Цените на петрола се понижиха

  • 13 февруари 2023 09:08

  • 303
  • 2
Цените на петрола се понижиха
©

Цените на петрола се понижиха в ранната азиатска търговия днес, след като се повишиха с повече от 2 на сто в петък, тъй като инвеститорите се фокусираха върху краткосрочните опасения за търсенето, произтичащи от важни предстоящи данни за инфлацията в САЩ, предаде Ройтерс.

Цената на сорта Брент от Северно море се понижи със 74 цента или 0,9 на сто до 85,65 долара за барел до към 6 часа българско време, след ръст от 2,2 на сто в петък.

Американският лек суров петрол загуби 73 цента или 0,9 на сто до 78,99 долара за барел, след като се повиши с 2,1 на сто в предишната сесия.

"Петролът поевтинява, тъй като търговците на енергия очакват потенциално отслабване на перспективите за търсене на суров петрол, тъй като очакваните данни за инфлацията в САЩ могат да накарат Управлението за федерален резерв да затегне политиката много по-агресивно", каза Едуард Моя, старши анализатор в компанията за търговия с финансови инструменти "Оанда" (OANDA).

Освен това възобновяването на износа на азербайджански петрол в неделя на турския терминал Джейхан също облекчи опасенията за доставките, каза анализаторът Тина Тенг от "СиЕмСи Маркетс" (CMC Markets).
Терминалът беше повреден при разрушителните земетресения, които удариха Турция и Сирия миналата седмица. 

На седмична база двата сорта се повишиха с повече от 8 на сто миналата седмица, подкрепени от оптимизма относно възстановяването на търсенето в Китай, най-големият вносител на суров петрол в света, след премахването на ограниченията, свързани с КОВИД-19 през декември, пише БТА.

Последвайте канала на

Десислава Станева
303 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.13 | 12:50

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.02.13 | 10:34

1
За сметка на горивата, които се покачват, много готина пазарна икономика, всичко е къртели и корпорации и ние ги захранваме.

Добави коментар

Водещи новини