Започна изграждането на газовата връзка България-Сърбия

  • 30 януари 2023 14:38

  • 562
  • 1
Започна изграждането на газовата връзка България-Сърбия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

 

Започва изграждането на газовата връзка България - Събрия, съобщиха от пресцентъра на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

На 1 февруари президентът Румен Радев ще участва в откриването на специализираните строителни дейности по изграждане на междусистемната газова връзка „България-Сърбия“ (IBS) на българска територия.

В събитието ще участва и президентът на Република Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград.. Сред участниците в церемонията ще бъдат министрите на енергетиката на двете страни и Росен Христов и Дубравка Дедович, кактко и изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов, съобщиха от пресцентъра на Дондуков 2. 

Държавният глава ще проведе двустранна среща с президента на Република Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград..

Междусистемната газова връзка „България-Сърбия“ (IBS) ще бъде с обща дължина около 170 км. от Нови Искър, Република България до Ниш, Република Сърбия, от които около 62 км. на българска територия.

Интерконекторът между Сърбия и България се очаква да бъде готов през следващия отоплителен сезон

След изграждането ѝ газовата връзка ще бъде с капацитет до 1,8 млрд. м3/г. с възможност и за реверсивен поток. Газопроводът е проект от общ интерес за Европейския съюз, финансиран от Механизма за свързване на Европа.

Цветелина Кирилова
562 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ИСТИНАТА

2023.01.30 | 16:05

1
А,какво става с "ИЗГУБЕНАТА" ПЪТНА КАРТА ????????????????????????????

Добави коментар

Водещи новини