Петролът поскъпва за втори пореден ден

  • 27 януари 2023 08:49

  • 322
  • 0
Петролът поскъпва за втори пореден ден
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Цените на петрола се покачват за втори пореден ден в ранната азиатска търговия, подкрепени от по-силния от очаквания икономически растеж на САЩ и надеждите за бързо възстановяване на търсенето в Китай, тъй като случаите на КОВИД-19, както и смъртните случаи от болестта паднаха от пиковите си нива достигнати през изминалия месец, предаде БТА.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море поскъпнаха с 30 цента, или 0,34 на сто, до 87,77 долара за барел.

Американският лек суров петрол се повиши с 34 цента до 81,35 долара за барел, което е ръст от 0,42 на сто. И двата контракта нараснаха с повече от 1 на сто вчера.

Петролът на ОПЕК държи цена от над 84 долара за барел

В понеделник официалните данни показаха, че икономиката на САЩ е нараснала с 2,9 на сто, което беше с 0,1 процентни пункта над очакванията на пазара. Междувременно властите в Китай заявиха, че броят на заболелите е намалял със 72 на сто, а смъртните случаи в болничните заведения са се понижили със 79 на сто, което подхранва оптимизма за бързо възстановяване на търсенето в най-големия вносител на суровината в света.

Очаква св другата седмица на своя среща министрите на страните от петролния картел ОПЕК да заседават по отношение на квотите за добив на суровината.

Последвайте канала на

Десислава Станева
322 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини